Hopp til innhold

Seland går på ny ordførerperiode

Tønnes Seland fra Bygdelista fortsetter som ordfører i Audnedal. Bygdelista fikk med seg Høyre og Senterpartiet i koalisjonen for de neste fire årene.

Tønnes Seland listetopp i Audnedal

Tønnes Seland går på sin tredje ordførerperiode i Audnedal. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det blir moro å jobbe med noe som en synes det er stas å jobbe med og som er interessant de neste fire årene også, sier Seland til NRK.no.

Nytt styre

Høyres Odd Arne Ougland blir varaordfører i styret mellom Bygdelista for øvre del av Audnedal kommune, Høyre og Senterpartiet, som blir en ny koalisjon i Audnedal etter at det ble brudd mellom Bygdelista og Ap.

Ordføreren tror det kommende samarbeidet vil fungere bra.

– Det ser jeg lyst på, men når sant skal sies har klimaet i kommunen vært veldig godt de fire siste årene og det vil nok fortsette på tvers av alle partiene. Så jeg tror dette blir veldig bra år, sier Seland.

Han er ydmyk overfor Høyre og Senterpartiet som Bygdelista ble enige med i 11. time.

– De to partiene som har støttet oss har aldri støttet oss tidligere, så det synes jeg er veldig bra, sier Seland.

Skal friste folk til Audnedal

Fremover blir mye av utfordringen å øke folketallet på omlag 1675 personer ytterligere.

Seland mener attraktive boligtomter og å legge til rette for barn og unge er nøkkelen, men påpeker samtidig at det er økonomiske rammer som må overholdes.

– Det er nok å være en god oppvekstkommune og å sørge for gode kår for barn og unge. For når de har hatt en god oppvekst, så flytter de tilbake igjen. I tillegg må vi sørge for at trivsel og tjenestetilbudet blir like godt og helst enda bedre i kommunen, og det blir vanskeligere i forhold til en stadig trangere kommuneøkonomi, sier Tønnes Seland.