Seks års fengsel for drapsforsøk

En 35-åring fra Vennesla er dømt til seks års fengsel for drapsforsøk. Mannen knivstakk en kvinne i nakke og rygg-regionen under en fest i romjulen i fjor.

Politijakt Vennesla

Politiet søkte med hunder etter gjerningsmannen etter knivstikkingen i et hus i Vennesla.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

Ifølge dommen skjedde drapsforsøket på en fest i et privat hus i Vennesla lørdag 28. desember i fjor. Det ble det drukket en del alkohol, og etter en krangel hentet 35-åringen en kjøkkenkniv og knivstakk fornærmede flere ganger mens hun satt med ryggen til i en sofa i ryggen, nakken og overkroppen.

Prøvde å forsvare seg

Kvinnen forøkte å forsvare seg ved å holde hendene foran ansiktet og rundt nakken sin. Men flere av stikkene gikk gjennom hendene og flere centimeter inn i kroppen.

Knivstikking Vennesla bolig

Det var på en fest i denne boligen knivstikkingen fant sted i romjulen 2013.

Foto: Jon Anders Møllen

En annen person som befant seg i en annen sofa da knivstikkingen fant sted registrerte at kvinnen ble angrepet og reiste seg opp og ropte til mannen.

35-åringen sprang da ut ytterdøra og forsvant ut. Han tok med seg kniven, som aldri er funnet.

Det var totalt fire personer til stede i huset da knivstikkingen fant sted.

Ambulanse ble raskt tilkalt og den fornærmede kvinnen ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Her ble skadene hun var påført dokumentert:

Blant skadene var det kutt over øret, to centimeter langt kutt over bryst, kutt på bryst, dypt kutt på legg og flere kutt på nakke og rygg, samt flere kutt på hånd og arm. Flere av kuttene stanset mot skjelettet. I tillegg mener retten det ble stukket flere ganger som ikke gikk gjennom klær og hud.

Retten legger til grunn for dommen at tiltalte har stukket hardt med kniven flere ganger da han sto over og bak fornærmede da hun satt i sofaen. I tillegg stakk han flere ganger med kniven mot henne da hun lå på gulvet, både da hun lå på ryggen og da hun lå på magen.

Beruset

Retten mener derfor det er bevist at 35-åringen forsøkte å drepe kvinnen.

Mannen var beruset under hendelsen, men det ser ikke retten på som noe formildende omstendighet.

Etter at mannen stakk fra stedet, kjørte han bil i beruset tilstand til utkanten av Vennesla. Her kjørte han i grøfta og havnet på taket.

Deretter fikk han sitte på med en forbipasserende bil til Birkeland.

Her ble han pågrepet av politiet på en kinarestaurant om lag klokken 01.20. Blodprøven som ble tatt av ham viste en promille på 1,45.

Fant våpen hjemme hos mannen

I mannens bolig i Vennesla ble det under en ransaking funnet flere kastevåpen og kniver.

Mannen er i Kristiansand tingrett dømt til seks års fengsel for drapsforsøk. I tillegg er han domfelt for promillekjøring og ulovlig oppbevaring av våpen.

Han mister også retten til å kjøre motorvogn i to år.

Mannen må i tillegg betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen.

Tiltalte har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet 29. desember 2013. Han har da krav på et varetektsfradrag på 188 dager.

Mannen innrømte i avhør tidlig at han hadde stukket med kniv, men nektet for drapsforsøk.