NRK Meny
Normal

Seilere er blant norske medaljehåp

Toppidrettssjef Jarle Aambø mener seilerduoen Petter Mørland Pedersen fra Arendal og Eivind Melleby er blant de største norske medaljehåpene under OL i London.

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen
Foto: ROLEX/Dan Nerney

Aambø

Jarle Aambø har stor tro på gode resultater i seiling under Ol i august.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Seilermakkerne kvalifiserte seg nylig til OL i London neste år, da de kom på 6. plass totalt i VM i seiling i Australia.

Resultatet har imponert toppidrettssjefen som plasserer Melleby og Mørland Pedersen på lik linje med blant andre spydkasteren Andreas Thorkildsen.

Sammenliknes med de største

Aambø har ikke tro på mange medaljer i London, men han har tro på seilerne kan prestere stort. Han mener de kan ha like stor sjanse på medalje som blant andre håndballjentene, svømmeren Alexander Dale Oen og Andreas Thorkildsen.

Det var en positiv tilbakemelding, sier Mørland Pedersen.

– Dette er store idrettspersonligheter og å kunne blande seg i det selskapet der hadde vært veldig hyggelig. Det er hyggelig at Aambø settre oss høyt opp på lista si for London-OL.

Mulige medaljekandidater

Aambø har fulgt seilerne tatt og ifølge Mørland Pedersen har det vært en god dialog mellom dem og toppidrettssjefen over lengre tid.

– Vi har levert bra resultater i år. Ambø var med oss til prøve-OL i august og vi viste vel der at vi begynner å nærme oss toppen, sier han.

– Hva tror du selv om OL?

– Det har vært en plan de siste tre årene å komme seg til OL – og det at vi klarte å kvalifisere oss er deilig

– Har du tro på medalje?

– Jeg har minst like stor tro på det som Aambø har. Vi må gå for det. Vi viser at vi kan til tider – så det skulle ikke bli noe problem det, sier Mørland Pedersen.

Video Petter Mørland Pedersen i 2006

SE VIDEO: Petter Mørland Pedersen i 2006