Start har tatt imot Hamarkameratene i sesongens første hjemmekamp på Sør Arena.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde mener Start må vise mer initiativ.

Gudmundur Kristjansson

Gudmundur Kristjansson sørget for 1–0 til Start, da han skåret på et direkte frispark.

Solomon Owello

Solomon Owello gav Start ledelsen 2–1 etter 73 minutters spill.

Matthias Vilhjalmsson

Matthias Vilhjalmsson sørget for at sluttresultatet ble 3–1 til hjemmelaget.

Start-trener Mons Ivar Mjelde mente Start i 1. omgang viste for lite initiativ, og lovet at pausen skulle bli en «wake up call» for Start-spillerne, da han ble intervjuet over stadionmikrofonen på Sør Arena.

Og praten han tok med spillerne i pausen må ha virket, for 49 minutter ut i kampen satte Gudmundur Kristjansson et frispark rett i mål fra 25 meter, og sørget for 1–0 til hjemmelaget mot Hamarkameratene.

Dermed ble det mål for islendingen i debutkampen for Start.

58 minutter ut i kampen skjøt HamKams Emil Dahle et kanonskudd fra 17 meter og traff krysset. Dermed utlignet han for gjestene.

Etter 73 minutters spill slo Start tilbake, da Solomon Owello satte et langskudd i mål, akkurat som han gjorde i forrige serierunde.

På overtid skåret Starts Matthias Vilhjalmsson, og sesongens første hjemmekamp endte 3–1.

Best i 1. omgang

Start hadde det meste av spillet i 1. omgang, men gjestene forsvarte seg godt.

Alt i alt ble det en sjansefattig omgang, både fra Starts og HamKams side.

Starts midtstopper Birger Madsen måtte ut med skade midt i 1. omgang, og Amin Nouri kom inn. Gudmundur Kristjansson tok Madsens plass, mens Nouri tok Kristjanssons plass.

– Revansjesugne

Espen Børufsen

Espen Børufsen er ute med skade, men sier laget er sugne på seier i kveldens kamp.

Skadet Start-spiller Espen Børufsen sa til NRK.no før kampen at han trodde på et revansjesugent Start-lag i sesongens første hjemmekamp.

– Det at vi ledet 3–0 mot Sarpsborg i serieåpninga og at det endte 4–4, gjør oss tente i kveld, sa Børufsen, som er ute med skade. Hvor lenge vet han ikke.

– Første hjemmekamp er alltid spesielt, og vi skal vise gode takter mot Hamarkameratene i kveld, sa Børufsen.

Innlånt keepervikar fra Molde, Elias Valderhaug, gikk rett inn på laget i kveld. Alexander Lund Hansen ble vraket, og satt på benken.

I tillegg til Børufsen er også Jesper Mathisen ute med skade.