Se vår julesending

Kamptolk Faizullah Muradi ber myndighetene rydde opp, Toffen avslører narkohemmelighet og Raylee synger «Last Christmas». Dette og mer i vår julesending.

Møte med kjente mennesker og et kort tilbakeblikk på noen små og større hendelser fra året som snart er omme.

En familietragedie og påfølgende økonomiske problemer førte til at Faizullah Muradi gikk fra å være en vanlig tenåring til å bli kamptolk for de norske styrkene i Afghanistan.

Faizullah Muradi (22) var bare 18 år gammel da han ble rekruttert som tolk for de norske ISAF-styrkene i Afghanistan. Den unge afghaneren satte sitt liv i fare for å bistå norske soldater som tolk og som soldat under kamphandlingene.

28. mai ble det kjent av Faizullah Muradi, som bodde i Mandal, ble kastet ut av landet. Muradi fikk endelig avslag av Utlendingsnemnda på å få asylsøknaden sin behandlet i Norge. Men etter mye rabalder snudde statsministeren og regjeringen og gav ham opphold i Norge.

I januar skal det utredes om Norge bør ta ansvar for alle de 26 kamptolkene som har jobbet for Norge i Afghanistan. Under NRK Sørlandets julesending ba Muradi norske myndigheter rydde opp og la rettferdigheten seire.

Faizullah Muradi med tydelig beskjed til norske myndigheter.

Toffen Gunnufsen er kjent som selveste bookingkongen på Sørlandet. Siden begynnelsen av 90-tallet har han sikret artister fra hele verden til Sørlandet gjennom jobben som bookingsjef for blant annet Quartfestivalen og Hovefestivalen.

Under fredagens julesending bød han også på noen avsløringer fra livet i festivalkulissene.

Sørlandets bookingkonge forteller om livet i festivalkulissene.

Charlotte Kristiansen fra Arendal var i høst med i NRK-programmet Stjernekamp og tok Norge med storm. 17-åringen går under artistnavnet Raylee og har tidligere gjort seg bemerket på NRK P3 med singelen «We make it burn».

I julesendingen kan du høre henne synge sin versjon av julesangen Last Christmas av den britiske popduoen «Wham»

18 åringen imponerte alle under Stjernekamp. Hør henne synge i julesendingen.