NRK Meny
Normal

Se landets raskeste redningsskøyte

Norges raskeste redningsskøyte, «Askeladden» er planlagt stasjonert i Lillesand fra og med sensommeren 2017. Se den avanserte doningen til seks millioner kroner her:

Ny redningsskøyte til Lillesand

Dette er den moderne gaven til 125-årsjubilanten, Redningsselskapet. Skuta som vil bli døpt «Askeladden» er i ”Staff-klassen” og fullfinansieres av selskaper i Steensland-gruppen.

Hyggelig gave

– Vi kunne ikke fått en hyggeligere inngang på vårt store jubileumsår enn denne gaven. Skøyta skal på lik linje med RS Bendt R. Rasmussen i Kristiansand, bemannes av frivillige.

Det sier president Nicolai Jarlsby i Redningsselskapet. Han mener at det er viktig å komme raskt i gang med rekrutteringen til et nytt sjøredningskorps.

Nicolai Jarlsby

Redningsselskapet kunne ikke fått en bedre gave enn den nye skøyta i Lillesand, mener president Nicolai Jarlsby i selskapet.

Foto: Redningsselskapet

– Vi er også sikre på at Lillesand kommune, med ordfører Arne Thomassen i spissen, kjenner sin besøkelsestid og stiller gode havnefasiliteter til disposisjon for vårt nye sjøredningskorps, sier Jarlsby.

Skøyta skal stasjoneres i Lillesand dersom de lokale forutsetningene kommer på plass.

RS Askeladden

Norges raskeste redningsskøyte «Askeladden» er planlagt stasjonert i Lillesand fra og med sensommeren 2017.

Foto: Illustrasjon: Redningsselskapet

Designbombe

Staff-klassen, som den nye skøyta blir en del av, er ifølge selskapet lette, raske vannjetdrevne redningsskøyter, bygget i glassfibersandwich. I tillegg til å være svært hurtiggående, har denne klassen slepekrok og mulighet for å frakte vannscooter. Den får også navigasjonsutstyr som VHF, doble kartplottere, radar og varmesøkende kamera.

– Ved å bygge fremtidens redningsskøyter ser vi også for oss at vi mye enklere kan rekruttere mannskap blant de yngre. Vi ser en tydelig økning i antallet som er interessert i å være med å gjøre en forskjell som frivillig besetning, og flere steder har vi lange ventelister for å få være med, sier Jarlsby.

Han håper mange vil melde sin interesse til etableringen av et nytt sjøredningskorps i Aust-Agder.

RS Askeladden

Den blir svært rask og effektiv i redningsoperasjoner, ifølge Redningsselskapet.

Foto: Illustrasjon: Redningsselskapet