Se Josefine (31) slurpe i seg medisin

Det er ikke så farlig å ta medisiner, så lenge man blander det med skogsbæryoghurt og får utdelt en egen skje.

Det er helt greit for sjimpansen Josefine å få i seg medisin, så lenge det er med skje.

Josefine

Josefine blir beskrevet som en filosofisk sjimpanse. Hun er glad i å sitte og fundere på ting og tang.

Foto: Dyreparken

Den 31 år gamle sjimpansen, som har vært i Kristiansand dyrepark helt siden 1988, var uheldig og fikk et skrubbsår på den ene foten i forrige uke.

Det ble betennelse i såret og hele beinet til Josefine hovnet opp. Dermed måtte det antibiotika til for å hjelpe sjimpansen.

Vanskelig å gi medisiner

Men det er ikke bare-bare å gi sjimpanser medisin. Heldigvis fant dyrepasserne i Kristiansand en løsning som 31-åringen er svært fornøyd med.

Josefine er nemlig veldig glad i skogsbæryoghurt, spesielt hvis hun får spise det med skje.

– Vi blandet inn medisinen i yoghurten og ga henne en skje. Da var det gjort, sier Helene Axelsen som er en av dyreparkens biologer.

– Det er så utrolig morsomt å se på søte Josefine sitte og kose seg. Hun synes jo det er så stas å spise yoghurt med skje, fortsetter hun.

Håper hun er frisk til uka

Det er vanligvis utfordrene å gi sjimpanser medisin fordi de er vare på uvante smaker. Men skogsbæryoghurt med litt antibiotika ble heldigvis en kombinasjon Josefine aksepterte.

Kanskje fordi hun fikk lov å spise den med sin egen skje.

Ifølge Axelsen er sjimpansen allerede på bedringens vei. Hun skal fortsette med medisiner ut helga, men til uka skal hun være frisk.

Spørsmålet er om Josefine klarer seg uten yoghurten.

19. mai er det 30 år siden sangen om sjimpansen Julius ble fremført offentlig for første gang. Knapt noen annen barnesang har blitt så populær i nyere tid.