Hopp til innhold

Klar for turisme på to hjul

Svein Flagestad fra Kristiansand tar den nye regjeringen på ordet og satser på at cruiseturistene vil være med han på Segway-tur.

Svein Flagestad fra Kristiansand tror cruiseturistene vil være med han på Segway-tur rundt i byen.

Se videoen av Svein Flagestad da han prøvekjørte sine nye rullende maskiner i Halden onsdag formiddag.

– Det er litt julaften for meg dette. Kabler og bruksanvisninger, sier kristiansanderen når NRK.no møter han hos Segway-forhandleren i Halden.

Segway, eller ståhjuling som det så fint heter på norsk, er et batteridrevet, selv-balanserende kjøretøy på to hjul. Nå er det ulovlig å bruke kjøretøyet i Norge, men den nye regjeringen har planer om å oppheve forbudet.

Stor tro på prosjektet

Derfor tok Flagestad sjansen og kjøpte inn noen rullende maskiner. Dermed kan han være en av de første som gjør Segway til turistbutikk i Norge.

– Det har tatt litt av. Jeg hadde ikke tenkt til å kjøpe mer enn fem, men så ble det seks, så syv, også måtte jeg jo ha en til meg selv.

Sørlendingen har startet prosjektet hvor planen er å tilby guidet Segway-turer til turister i Kristiansand sentrum. Han har allerede gjort en avtale med havna i byen så han får fri tilgang på cruiseskipsturistene.

– Jeg har stor tro på dette. Dette er jo ikke noe nytt for turister, det finnes jo i mange andre land.

Brukt mye penger

Målet er å vise turistene sørlandsbyen på en ny måte. En ståhjuling har toppfart på cirka 20 kilometer i timen, men Flagestad sier turene vil gå i et roligere tempo.

– Vi kommer til å kjøre i fire til syv kilometer i timen. Dette skal jo være behagelig for turistene og ikke forstyrre innbyggerne i byen, sier han.

Planen er at turen skal gå fra Kilden teater- og konserthus, langs Fiskebrygga til Bystranda og Tangen. Deretter videre til trehusbebyggelsen i Posebyen og Markensgate.

Foreløpig kan ikke Flagestad kjøre rundt med de elektriske tohjulingene her i Norge, men går det Solberg-regjeringens vei, blir det lovlig fra våren 2014.

– Jeg er jo litt cowboy. Jeg har brukt mye penger på dette, men det kommer til å bli lov, sier Flagestad.

Se hvordan man ikke skal kjøre Segway her!