Normal

Satser på eget flaskevann

Mikrobryggeriet Lindesnes brygghus satser nå på flaskevann. De håper drikkevannet skal bli like populært som øl-produktene.

Lindesnes brygghus

Benjamin Lemaitre og John Erik Loland viseren frem sitt nye produkt.

Foto: Svein Harry Johnsen / NRK

– Vi har vokst veldig. Og tanken var jo å komme med nye produkter underveis, sier Benjamin Lemaitre.

Han var med på å starte mikrobryggeriet for fire år siden, et bryggeri som har hatt en kraftig vekst siden den gang.

I disse dager lanserer de sitt nye produkt, som er drikkevann med kullsyre.

Vokser fort

Bryggeriet i Lindesnes har de siste årene vært landets hurtigst voksende bryggeri.

Og det er heller ikke tilfeldig at ølentusiastene nå satser på vann.

Lindesnes Brygghus

Benjamin Lemaitre var med på å starte mikrobryggeriet for fire år siden. Nå lager de eget vann.

Foto: Svein Harry Johnsen / NRK

– Vann til vin passer jo veldig godt. Jeg synes at vann til øl også er en god kombinasjon, sier Lemaitre.

Dermed begynte de prosessen for å se om dette var noe de kunne få til i forhold til laboratorieanalyser og Mattilsynet og alt annet som måtte på plass.

– Etter hvert landet vi dette prosjektet, og begynte å tappe vann på flaske med kullsyre, sier Lemaitre.

– Er dette et hardt konkurransemarked der dere stadig må finne på noe nytt?

– Ja, jeg tror det er viktig at man hele tiden er innovativ og kommer med nye produkter. Det er jo derfor vi satser på vann, sier han.

Måtte ha daglig leder

Fra å være et hobbyprosjekt for entusiaster har mikrobryggeriet nå fått en daglig leder.

John Erik Loland har fått jobben, og han ser flere utfordringer for bryggeriet fremover.

– Vi jobber jo veldig hardt for å få flere bein å stå på, få flere produkter, og å være synlige i markedet, sier han.

– Vi er aktive på hjemmeside og Facebook og andre sosiale medier, sier han.

Nå skal de i tillegg ut i en ny kamp i vannmarkedet.

– Ja, det er veldig morsomt, og der har vi noe å gjøre, sier Loland.

Han tror lokalt vann til restauranter, puber og butikker kan bli populært.

– Også er det helt klart mye, mye bedre enn konkurrentenes vann, det kan nok ikke sammenliknes, ler han.