Hopp til innhold

Sanger fra en optimist

Han beskriver seg som en optimist med en egen evne til å glemme det som ikke er så greit.

Tor Magne W. W. Braathen

Derfor har Tor Magne W. W. Braathen fra Hisøy kalt sitt nye album «Bright Side».

Som artist bruker han gjerne navnet Toma Feedback, som er et kallenavn fra ungdomsårene. Men egentlig heter han Tor Magne Wårheim og har lagt til Winneralltid, som et ekstra navn.

– Det var en del av førtiårskrisa, smiler Braathen.

Hadde en operadrøm

Med stemmen som hovedinstrument har Tor Magne W. W. Braathen vært innom mange sjangre i musikken. Tidlig på 80-tallet var det heavy og gospel som gjaldt, men så fikk han ørene opp for klassisk musikk.

­– Jeg utdannet meg i klassisk sang på Musikkonservatoriet i Kristiansand og hadde planer om å bli operastjerne, forteller Tor Magne.

Men slik gikk det ikke og han begynte i skoleverket. Nå underviser han i sang på musikklinja ved Dahlske videregående skole i byen han bor i, nemlig Grimstad.

Albumet «Bright Side» består av egne tekster og egen musikk, og sangene ble til mens Braathen tok mastergrad i rytmisk sang ved Universitetet i Agder.

– Dette er sanger jeg har hatt med meg en god stund, så jeg følte for å få gitt dem ut, forklarer han.

Braathen beskriver seg som "altetende" når det gjelder musikk, og for tiden er det Mozarts messe i c-moll som fanger størst interesse. – Jeg skal være med å synge i et kor når C-moll messen fremføres i Kilden i Kristiansand 6.april, forteller Braathen fornøyd.

Elefant og kjærlighet

– Jeg legger vekt på å få frem mitt eget særpreg i stemmen når jeg synger, forteller den plateaktuelle artisten, som har valgt å uttrykke seg på engelsk.

– Det er en evig diskusjon om man skal synge på engelsk eller norsk, medgir han.

– Men engelsk har et større nedslagsfelt, så derfor velger jeg det. Dessuten er det lettere å skrive på engelsk, konkluderer han.

– På denne plata har jeg tatt utgangspunkt i historier som har opptatt meg, så det er et stort spenn i tekstene. En sang handler om en dødsdømt elefant og historien er hentet fra en sann hendelse fra århundreskiftet da en elefant ble dømt til døden og henrettet.

– Men jeg er selvsagt også innom kjærlighetens mange irrganger også, så flere av sangene mine har et kjærlighetsfortegn, forteller Tor Magne Wårheim Winneralltid Braathen.