NRK Meny
Normal

Ble spurt om å tape med vilje

Tidligere sandvolleyballspiller Nila Håkedal forteller at hun og makker Ingrid Tørlen opplevde å bli spurt om å tape med vilje. Det skjedde før en kamp i verdensserien i sandvolleyball.

Håkedal og Tørlen

Nila Håkedal (t.v.) og Ingrid Tørlen fikk forespørsel om å legge seg i en kamp. (Arkivfoto)

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Sørlendingen og Tørlen var allerede klare for hovedrunden, da konkurrenter ba sandvolleyparet om å tape en kamp.

Takket nei

– Før siste kamp i kvaliken var det helt klart at vi kom til å gå inn i hovedrunden, uansett utfall av den siste kvalikkampen. Da var det et lag som lurte på om vi kunne tenke oss å legge oss og tape med vilje, forteller Håkedal til NRK.no.

– Ble dere tilbudt penger?

– Ikke direkte, men de som spurte oss mente vi skulle komme frem til «en ordning», sier den tidligere sandvolleyballspilleren.

– Ble veldig overrasket

Det er nå en del år siden det suspekte forslaget.

– Dette var tidlig i karrieren. Vi hadde aldri vært borti noe slikt før og ble veldig overrasket. Da vi fikk summet oss litt, var vi helt klare på at dette var uaktuelt for oss og ga dem beskjed, forteller Håkedal, og legger til at kampen endte med norsk seier.

– Alt juks er trist

Den siste uken har flere norske idrettsutøvere fortalt at de har blitt kontaktet om resultatmanipulering, etter at ballen begynte å rulle da Follo-ledelsen slo alarm etter en mistenkelig opphenting i andredivisjon i fotball.

Blant annet har Håkedals tidligere sandvolleyballkolleger Iver Horrem og Bjørn Maaseide blitt tilbudt penger for å fikse kamper.

– All type juks er trist. Sånn er det bare, sier Håkedal.