Sandstø slutter i Start

Starttrener Arne Sandstø sier opp sin stilling som hovedtrener i Start.

Arne Sandstø

Arne Sandstø forlater Start. Bergenseren hadde opprinnelig kontrakt med Start ut 2010.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

- Vi har oppnådd sesongens hovedmål med opprykk til eliteserien. Men vi er uenig om veien videre, og derfor sier jeg opp min stilling som hovedtrener, sier Arne Sandstø.

NETT-RADIO: ARNE SANDSTØ OM SIN AVGANG

Sandstø er den fjerde treneren som forlater Start på to år, og den åttende på 10 år.

Ryktene har versert om at bergenseren skulle hjem til Bergen for ny trenerjobb, men det har han benektet.

LES: FRA START TIL BRANN?

LES: IKKE PÅ VEI TIL BRANN

Start 2-trener Frode Fredriksen vil inntil videre lede klubbens treninger.

Video nsps_upload_2008_11_10_18_31_40_625.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Starts trener går

- Det er uenighet om veien videre for Start, som gjør at Sandstø nå slutter. Vi hadde et møte med ham klokka 13.00 i dag og da meddelte han oss dette. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å ta det til etterretning, sier sportsdirektør Svein Mathisen til NRK.

- Vi skal jobbe steinhardt videre, vi har ikke mistet inspirasjonen. Vi har rykket opp og vi skal jobbe beinhardt for å få en god sesong i 2009, sier Mathisen.

Kritiserte klubben

Sandstø gikk forrige måned hardt ut mot sitt egen klubb i Fædrelandsvennen, der han advarte mot fortsatt heistilværelse for laget dersom det ikke ble enighet om en felles realistisk langtidsmålsetting.

Han la heller ikke skjul på at han hadde forventet større ressurser, og mente at flere av spillerne ikke gir nok på treninger.

LES: OPPVASKMØTE I START

Uttalelsene utløste et krisemøte der administrerende direktør Jan Oddvar Skisland, sports- og mediedirektør Svein Mathisen og Sandstø var samlet. Starttreneren beklaget etter møtet sine uttalelser, men kunne altså likevel ikke bli enig med klubben om veien videre.

- Det er jo ofte sånn at man sier det skal være veldig høyt under taket når det ikke er så høyt under taket likevel. Men alt har en sammenheng, sier Sandstø til NRK i dag.

LES: BEKLAGER UTTALELSENE

Start "spiser" trenere

Sandstø er den åttende treneren som forlater Start på 10 år. Bergenseren mener Start nå må finne ut hvorfor det er slik, for at klubben skal holde seg i eliteserien.

- Det er heldigvis Starts problem, ikke mitt. Start må kanskje finne ut hvorfor de har vært et heislag så lenge folk kan huske, og hvorfor de har så stort forbruk på trenere, sier Sandstø.

Han sier han er uenig med ledelsen i klubben om hva som må gjøres for at Start ikke skal fortsette heistilværelsen.

- Vi har hatt en prosess gående for hva som må til for å bli et godt eliteserielag og der er det store uenigheter. Derfor er det bedre å si at det er slutt nå enn å gå i stor frustrasjon om to måneder, sier Sandstø.

- Hva var det du ønsket?

- Vi ønsker å ha en sterk utviklingskultur der det settes krav til hverandre og at alle leverer. Der er det stor forskjell på tankene om hvordan det bør gjøres. Det finnes ingen laurbær og hvile på. Det må gjøres noe for å bli bedre, det er jeg veldig opptatt av.