Sanders skatetriks sett av én million: – Nesten litt uvirkelig

Etter en økt i skatehallen la kompisen ut en video av Sander (16) på Instagram. Videoen vekker oppsikt internasjonalt og er sett over én million ganger på sosiale medier.

SJEKK SALTOEN: Trikset har gått viralt og er sett over én million ganger.

Etter at Worldstar Hiphop la ut en Instagram-video av Sander Nodeland som gjør salto-trikset på skateboard i Vision Skatepark i Kristiansand, har ikke reaksjonene latt vente på seg.

«Hahaha what did I just watch».

«Humans are evolving».

Kommentarene er noen av mange som er lagt ut til videoen, og folk over hele verden har latt seg imponere av tenåringen fra Kristiansand.

Etter to dager har over én million sett videoen, og antall visninger stiger for hver time.

– Det er kult! Nesten litt uvirkelig, sier Sander mens han snakker med NRK på telefon i friminuttet.

Sander Nodeland

HØYTSVEVENDE: Sander Nodeland svever høyt både i den nye Vision Skatepark i Kristiansand og på sosiale medier.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Kun en hobby

Selv om over én million har latt seg begeistre av hans ferdigheter på brettet, er dette et triks eleven ved Kristiansand Katedralskole Gimle har behersket i lang tid.

– Jeg gjorde det samme trikset da jeg var 12 år gammel, men da filmet jeg det ikke, sier Nodeland.

I løpet av natten videoen ble publisert på Instagram kom det positive tilbakemeldinger til Nodeland fra hele verden. Selv har kristiansanderen ingen planer om å satse på en profftilværelse som skater.

– Til vanlig skater jeg egentlig ikke. Jeg sluttet med det for tre år siden, men da den nye skatehallen Vision ble åpnet, måtte jeg bare prøve den ut, forteller 16-åringen.

Vurderer du å satse profesjonelt?

– Nei, egentlig ikke. Jeg tror aldri jeg kommer til å skate fast, for jeg trives best med det som en hobby.

Sander Nodeland

UNGT TALENT: Sander i skateboardrampen som 12-åring i 2014.

Foto: Privat

– En bedre lunsj i kantina

Til tross for at Instagram-kontoen som la ut videoen har over 20 millioner følgere, betyr det ikke at man blir rik av å gå viralt.

– Det hele startet med at Benjamin som filmet videoen ble kontaktet og fikk en forespørsel av Worldstar om de kunne kjøpe videoen for 50 dollar.

Hva skal de gå til?

– Vi er blitt enige om å dele pengene, så det blir rundt 250 kroner til hver. Ikke all verdens med penger, men det blir fort en litt bedre lunsj i skolekantinen, forteller Nodeland lattermildt.

Sander Nodeland

GÅR VIRALT: Etter elleve timer var videoen sett av over 700.000 personer sett videoen av Sander. Antall avspillinger stiger time for time.

Foto: Skjermdump / Instagram