NRK Meny
Normal

Samarbeider om kunnskap

Høgskolen i Agder (HiA) og Agder Energi inngikk torsdag en avtale om et samarbeid om utvikling av kompetanse.

Tom Nysted og Ernst Håkon Jahr
Foto: Anders Martinsen / Anders Martinsen fotografer

Målet med avtalen er å styrke Agder Energi sin kompetanse innenfor energi, bygg, økonomi/finans og informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Avtalen skal også bidra til å styrke HiAs fagmiljøer innenfor disse områdene.

Utvikler fagmiljøet

- Agder Energi skal bli et ledende norsk selskap innen miljøvennlig energi og vil ha et betydelig behov for solid fagkompetanse på flere områder i årene framover. Vi vil gjerne rekruttere disse fra landsdelens egen utdanningsinstitusjon dersom det er mulig. Derfor mener vi det er nyttig for begge parter å bidra til utvikling av fagmiljøet ved HiA, sier konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi.

Forskning og utvikling

Målet med avtalen er å styrke Agder Energi sin kompetanse innenfor energi, bygg, økonomi/finans og informasjons- og kommunikasjonsteknologi, samt å bidra til å styrke HiAs fagmiljøer innenfor disse områdene, heter det i en pressemelding fra HiA og Agder Energi..

Avtalen omfatter samarbeid innen forskning og utvikling, kompetansebygging mellom HiA og AEs ansatte, rekruttering og undervisning av studenter, sommerjobber, samt prosjekt- og hovedfagsoppgaver for studenter.

Avtale for fire år

- Høgskolen har lenge hatt god kontakt med Agder Energi. Gjennom denne avtalen formaliserer og utvider vi samarbeidet mellom høgskolemiljøet og en av landsdelens viktigste virksomheter. Jeg er overbevist om at dette vil styrke både våre ulike fagmiljøer og kvaliteten på vårt tilbud til studentene, sier rektor Ernst Håkon Jahr ved Høgskolen i Agder.

Avtalen mellom HiA og AE har i første omgang en varighet på fire år. I perioden skal det utarbeides rullerende årsplaner for samarbeidet. En viktig del av disse planene vil være direkte avtaler mellom fakultetene ved HiA og datterselskapene i AE.