NRK Meny
Normal

Salvesen: – Vi skal rett opp igjen

Start har gått hele 36 seriekamper uten seier, men kunne i det minste glede seg over en fortjent utligning i 1-1-kampen mot Sogndal.

Starts Lars-Jørgen Salvesen ble nok en gang helten da han utlignet mot Sogndal like før slutt. – Det er alltid deilig å score, men vi trener seiere, sa en skuffet Salvesen til NRK etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Akkurat som mot Strømsgodset forrige helg var det Lars-Jørgen Salvesen som berget det ene poenget med en sen scoring.

– For min egen del er det veldig deilig å score mål, vi har fått nok uavgjorte. Vi trenger å begynne og vinne for snart er det for sent sa Salvesen til NRK etter kampslutt.

– Hvis det blir nedrykk så skal vi rett opp igjen. Vi forbereder oss på det, men så lenge det ikke er avgjort så kjemper vi for å holde oss.

Det var velfortjent at Start fikk med seg noe fra kampen, men typisk nok holdt ikke innsatsen til en trepoenger denne gangen heller. Før 1-1-målet hadde sørlendingene presset og presset, men først i det 89. minutt fikk de uttelling.

Som så mange ganger før havnet Start tidlig i trøbbel. Allerede etter sju minutter dunket Henrik Furebotn inn et raskt slått frispark fra 20 meter bak Start-keeper Håkon Opdal.

Den tidligere landslagsmålvakten var passiv og reagerte altfor sent, og dermed rakk han ikke å avverge skuddet.

Det var Furebotns første scoring etter at han kom tilbake til Sogndal. 30-åringen forlot Bodø/Glimt forrige måned.

Eliteserien fotball 2016: Start-Sogndal.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix

Start slet

Sogndal var veldig nær å doble ledelsen etter 20 minutter. Ole Amund Sveen headet et langt frispark i lengste stolpe. For Opdal var det bare flaks at ballen deretter spratt rett i klypene hans.

Vertene slet med å knekke Sogndal-koden før pause. Bortelaget jobbet raskt hjemover og gjorde det vanskelig for Steinar Pedersens menn. Start ble ofte tvunget til å slå mange støttepasninger, og dermed ble spillet veldig omstendelig.

I annen omgang lyktes Start bedre med presset sitt, men den forløsende scoringen kom ikke før helt på tampen. Salvesen fikk ballen fra Robert Sandnes og satte den forbi Mathias Dyngeland.

Start-trener Steinar Pedersen var skuffet over måten laget startet kampen mot Sogndal. Men han er stolt over måten laget spilte seg inn i kampen og mener uavgjort var et fortjent resultat.

Tørken vedvarer

Start har ikke vunnet i serien siden starten av juli i fjor. Siden har sørlendingene spilt hele 36 kamper uten å plukke en eneste trepoenger. Laget ligger helt sist med sine ni poeng. Det er tolv poeng opp til sikker plass.

– Nå blir fokuset vårt videre utvikling og fortsettelse av arbeidet på treningsfeltet. Vi må utvikle oss selv, spillet vårt, forståelsen og fortsette å bygge inn i fremtiden sa Start-trener Steinar Pedersen etter kampen.

Start har ni kamper igjen av serien. Neste helg tar de turen nordover for å møte Bodø/Glimt, som også kjemper om viktige poeng i kampen mot nedrykk.

Sogndal-trener Eirik Bakke var veldig skuffa etter at laget hans rotet bort ledelsen mot Start.
Starts Dulee Johnson var meget misfornøyd med dommeren etter kampen mot Sogndal. Han mener Start ble snytt for straffe.
Laster innhold, vennligst vent..