NRK Meny
Normal

Særlig glad for regnet

Salget av regntøy og støvler har knapt vært høyere.

Brita Karlsen
Foto: Yngve Stiansen / NRK

Regnet har bøttet ned over landsdelen de siste ukene. Sjelden har antallet regndager vært flere på denne tiden av året. Mens de fleste av oss nå gjerne kunne hatt noen uker med flott høstvær, er selgere av regntøy og støvler takknemlig for regnet. Dette betyr nemlig gode penger i kassa for dem.

Hyllene tømmes raskt


– Regnet er jeg særdeles glad for, sier daglig leder hos Regntøyspesialisten i Kristiansand, Harald Feyling. – Jeg legger ikke skjul på at været vi har hatt nå er gunstig for oss.

Harald Feyling

Harald Feyling - selger retgntøy så det spruter

Foto: Yngve Stiansen / NRK

Feyling forteller at det så langt denne høsten er solgt rundt 30 prosent mer regntøy enn en normal høst.

– Så fort vi får en ny leveranse fra en av våre leverandører, er alle varene ute av butikken i løpet av et par dager, så jeg må gang på gang bestille nytt, sier mannen som er så glad i regnet.

Støvler med føtter å gå på


Brita Karlsen er buttikksjef hos Euro Sko i LilleMarkens i Kristiansand. Sjelden har hun solgt så mange støvler som denne høsten. Hun kan ikke nøyaktig anslå hvor mye mer enn normalt dette er, men undrer seg på om salget nærmer seg en dobling sammenlignet med en ordinær høst.

– Vi har solgt veldig mye gummistøvler på grunn av alt regnet, sier Karlsen.

– Vi har vært tomme flere ganger, men har klart å få inn nye støvler etter fire eller fem dager uten flere modeller, og spesielt har støvler til damer og barn gått unna. –Ja, det har gått veldig mye, sier støvelselgeren som kanskje også kunne tenke seg noen dager med sol nå.