- Jevngodt med drapsforsøk

Vålerengasupporter mener sabotasjen mot Klanen kan karakteriseres som et drapsforsøk.

Klanen
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

VIF-supporter Magnus Bruvik Johannesen fra Vågsbygd var ombord i bussen, som ble utsatt for sabotasje under Start-VIF kampen torsdag. 

Han karakteriserer hendelsen som et drapsforsøk.

 

 

Det må jo klassifiseres som et drapsforsøk når du løsner alle boltene på en buss.

VIF-supporter Magnus Bruvik Johannesen

 - Vi var på vei hjem og på en slette mellom Lillesand og Grimstad merket bussjåføren at det ristet i bussen. Vi gikk ut for å sjekke og så at åtte av ti bolter på venstre forhjul var så løse at vi kunne ta dem ut med hendene. På høyre forhjul var det også tre løse bolter, sier Bruvik Johannesen.

Verktøymerker

Bruvik Johannesen sier det var merker etter verktøy på alle de boltene som var løsnet. Supporterne fikk festet boltene nok til å komme seg til Grimstad, hvor alle boltene kom ordentlig på plass. Bruvik Johannesen er sjokkert over det som har sjedd.

- Det må jo klassifiseres som et drapsforsøk når du løsner alle boltene på en buss. Hvordan kan dette ha skjedd, sier Bruvik Johannesen.

Holdt ikke vakt

Daglig leder i Start, Harald Andersen, vil ikke spekulere i hva som har skjedd. Start holdt ikke vakt ved bussene til Vålerenga.

- Start har ikke ansvar for å ha vakthold på bussene under kampen. Det som ofte skjer er at supporterklubben ber om at vi skal ha vakt og da stiller vi med det, men i går hadde ingen anmodet om dette. Etter det vi vet så skal én av bussjåførene alltid være til stede i bussen, sier Andersen.

 

 

Start har ikke ansvar for å holde vakt på bussene under kamp.

Daglig leder Harald Andersen i Start

 - Vi har fått rapport fra politiet som sier at flere av bussene var i dårlig teknisk stand. Vi vet også at bussene var i Kristiansand sentrum i forkant av kampen, så vi er veldig usikre på om dette har skjedd på Sør Arena eller utenfor, sier Andersen.

Sjokkert

Administrerende direktør i Vålerenga, Pål Breen, mener hendelsen er sjokkerende. Supporterne så ingenting unormalt da de kom tilbake til bussen etter kampen.

- Dersom opplysningene vi får nå stemmer så er det sjokkerende. De som har gjort det kan ikke ha sett konsekvensene av handlingene sine, sier Breen.

 

 

Det er med sjokk og vantro vi mottar meldingen. Vi håper politiet vil finne ut hva som har skjedd.

Administrerende direktør i Vålerenga, Pål Breen.

Meldt til politiet

VIF-Klanen har varslet at forholdet vil bli meldt til politiet. Klanen har også tatt kontakt med sikkerhetsansvarlig i fotballklubben Start. 

 

 

Klanen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix