NRK Meny
Normal

– Sabeltann endelig hjemme igjen på Sørlandet

Regissør og fotograf John Andreas Andersen er fornøyd med å vise Sabeltannfilmen i Kristiansand. Andersen mener det er her filmen hører hjemme.

Før premieren lørdag kveld i Kristiansand

Show utenfor Fønix kino i Kristiansand lørdag kveld.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Den første filmen om Kaptein Sabeltann er nå ute på kinoene. 73 land har kjøpt filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» som hadde premiere i helgen. Fredag var det premiere i Oslo.

Terje Formoe, kaptein Sabeltanns far, skryter av regissøren og fotografen John Andreas Andersen fra Flekkefjord.

– Jeg overdriver ikke når jeg sier han har betydd mye. Det har vært en utrolig reise å jobbe sammen med ham, sier Formoe til NRK.

Terje Formoe er sliten og glad etter en hektisk helg med både Verdenspremiere i Oslo og gallapremiere i Kristiansand

Valgt etter ti minutter

Da det ble klart at Kaptein Sabeltann skulle filmatiseres, tok det kort tid før Formoe skjønte at flekkefjæringen var rett mann.

– Det rare er at jeg hadde et møte med Andersen for noen år siden. Og etter ti minutter skjønte jeg at dette var mannen. Andersen gir seg aldri før han har fått den kvaliteten han er på jakt etter, sier Formoe.

Største oppgaven

John Andreas Andersen sier dette er den største regissøroppgaven han har hatt. Andersen har mest jobbet som fotograf, men har også hatt regi på filmer tidligere.

– Jeg er ganske stolt og spent på hva folk mener. Alle har et forhold til Kaptein Sabeltann. Vi har bare laget en variant vi tror passer på kino. Det er en gøy eventyrfilm for hele familien, sier Andersen.

John Andreas Andersen

Regissør John Andreas Andersen er glad for at Sabeltannfilmen nå vises på Sørlandet.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Gøy å komme hjem

Andersen forteller at det har vært krevende å være fotograf og regissør samtidig, men sier at det har vært veldig gøy. Og han er glad for at filmen hadde premiere i Kristiansand lørdag kveld.

– Det er kjempegøy å komme hjem til Kristiansand med dette prosjektet. Vi hadde en liten distriktsvisning i Oslo på fredag, sier Andersen.

Lang reise

Terje Formoe er også fornøyd med filmen.

– Det har vært en fantastisk helg. Det er en slags utløsning etter fire års arbeid og planlegging, sier Formoe.

Nå kommer filmen "Skatten i Lama Rama" med Kaptein Sabeltann.

Se trailer fra filmen.