NRK Meny
Normal

Skal røve videre

Terje Formoe selger seg selv for over 20 millioner kroner til Dyreparken.

Kaptein Sabeltann

Terje Formoe - her i Kaptein Sabeltanns skikkelse - selger den populære sjørøveren til Dyreparken for de neste 30 år.

Foto: Dyreparken/Nicolai Prebensen

Terje Formoe, mannen bak Kaptein Sabeltann, har solgt firmaet Piratprodukter til Dyreparken i Kristiansand.

Dyreparken fortsetter nå å utvikle sjørøverkonseptet, men selv om Formoe ifølge VG innkasserer over 20 millioner kroner på salget, har kristiansanderen ikke tenkt å ta det rolig de neste hundre år. Han vil nemlig være med videre.

Terje Formoe

Se video: Terje Formoe om Sabeltann

- For meg er dette på en måte en drøm som har gått i oppfyllelse. Vi skal nå samarbeide på flere områder og har veldig offensive planer, sier Formoe til NRK.

Dyreparken overtar alle aksjene i Piratprodukter, som driver Kaptein Sabeltanns Verden inne i Dyreparken, og Dyreparken skal drive denne verdenen videre - og i tillegg bygge sjørøverlandsbyen Abra Havn med over 160 boenheter og 800 sengeplasser.

Terje Formoe skal fortsatt drive firmaet Sabeltannprodukter AS, som tar seg av salg av effekter utenfor Dyreparken. I tillegg styrer han Kaptein Sabeltann AS, som håndterer den kreative og kunstneriske biten av sjørøvervirksomheten.

Vil skrive nye ting

- Hva betyr dette salget for deg?

- Det betyr veldig mye på flere områder. Blant annet kan jeg skifte fokus tilbake til det jeg har lyst til å drive med. Det vil si til skriving og til det å være kreativ. Jeg vil lage nye sanger og et nytt teaterstykker til 2010.

- Hvordan vil Dyreparken merke dette i tida framover?

- Jeg tror sjørøvertilbudet blir en av de største attraksjonene i Europa - om ikke hele verden - når det gjelder parker, sier Formoe.