Hopp til innhold

- Glad menneskeliv ikke gikk tapt

En 19-åring har tilstått flere tilfeller av ildspåsettelse i Vennesla. Ordfører Torhild Bransdal er rystet og samtidig lettet over at mannen er pågrepet.

Torhild Bransdal (KrF)

Ordfører Torhild Bransdal er lettet over at ingen mennesker er blitt fysisk skadet i de påsatte brannene i kommunen.

Foto: Anne Wirsching

I går ble en 19 år gammel mann fra Øvrebø siktet for forsøk på mordbrann. 19-åringen har tilstått at han står bak seks branner i Vennesla kommune.

Blant annet Øvrebøhallen som ble totalskadd av brann i natt. Han er også siktet for forsøket på brannstiftelse på Sparebanken Plusss og for å ha tent på et bolighus på Hægeland tidligere i sommer.

– Uendelig trist

Dette er tragisk, sier ordfører i Vennesla, Torhild Bransdal.

– Jeg synes det er uendelig trist. Det er tragedie for gutten som er siktet, og for oss alle sammen.

– Det er en utrolig alvorlig siktelse. Mordbrann - er kjempealvorlig. Jeg er bare så takknemlig at ikke menneskeliv er gått tapt - at det er mordbrannsforsøk og ikke mennesker som har brent inne, sier Bransdal.

Brann Øvrebøhallen

Øvrebøhallen ble totalskadet i brannen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Dugnadsmillioner opp i røyk

Det er 20 år siden Øvrebøhallen ble bygd opp av de nær 2000 innbyggerne på dugnad. I går brant den ned.

– Dette koster mange penger. Dette koster mange titalls millioner kroner å bygge opp en ny hall. Det er vanvittig store materielle verdier, sier Bransdal, som selv bor i Øvrebø.

Tryggheten tilbake

I går ettermiddag og kveld samlet folk seg ved hallen for å se hva brannen hadde gjort med bygdas samlingspunkt. De oppmøtte var samstemte i at dette er utrolig trist, men også glade for at brannstifteren nå er tatt.

– Det gir trygghet at de har fått tatt den som har gjort dette.

Øvrebøhallen ligger bare noen meter unna Skarpengland skole. 19-åringen som har tilstått brannene har selv gått denne skolen.

Venter på Kripos

Politiet har bedt om bistand fra Kripos for å undersøke den nedbrente Øvrebøhallen. Lensmann Arne Sundvoll sier teniske bevis må sikres.

– Poenget er at selv om vi har en tilståelse så er det helt nødvendig for oss å sikre alle bevis i forhold til en eventuell rettssak.

Politiets teori er at 19-åringen tente på Øvrebøhallen seint om kvelden onsdag, og at det var en ulmebrann i flere timer inntil brannvesenet ble varslet ved halv seks-tida torsdag morgen.

Den siktede 19-åringen fremstilles for fengsling senere i dag.