Normal

Ryggproblemer

Thor Hushovd hadde veldig vondt i ryggen på etappen torsdag. Og det lover ikke godt for resten av "tour'en".

Thor Hushovd
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

På vei ut av startbyen stoppet Hushovd for å late vannet. Tissestoppet ødela hele torsdagens etappe og i verste fall hele Tour de France for 29-åringen fra Grimstad.

Knekk i ryggen

– Jeg stoppet for å pisse og hadde det ene beinet ute av pedalen (som støtte mot bakken). Da jeg skulle tilbake på sykkelen, skled jeg med foten og merket en knekk i ryggen, forklarte mannen som vant etappen dagen før.

Takket være lav fart i hovedfeltet, holdt Hushovd følge med hovedfeltet det meste av veien, men måtte slippe med en gang kategori 2-bakken startet rundt 50 km fra mål.

– Vi snakker nok om en utglidning. Thor følte seg vissen i beina. Kanskje har det med massevelten (mandag) å gjøre, men vi vet ikke noe helt sikkert, sa trener Atle Kvålsvoll.

Sjette sist

Nordmannen endte over 14 minutter bak etappevinner Filippo Pozzato i mål. Bare seks mann var bak 29-åringen fra Grimstad.

– Det sto ikke på kreftene. Jeg synes ikke Thor så sliten ut da han kom til mål, mente Kvålsvoll.

Ryggen har plaget Thor Hushovd lenge. Senest i oppkjøringsrittet Dauphiné Libéré forrige måned måtte han gå av temposykkelen og bytte til landeveisutgaven på grunn av ryggtrøbbel.

Gjennom flere år er Hushovd blitt behandlet av en ryggspesialist i Drammen. Også i treningsperioden før Tour de France og i forbindelse med hjemreisen til NM i Brumunddal, brukte Crédit Agricole-spurteren timevis på ryggbehandlinger.

– Jeg håper det ikke er alvorlig. Lagets osteopat skal behandle meg i kveld, og da håper jeg det blir bra igjen, sa Hushovd.

Farvel gult

Tour de France blir vanskelig å gjennomføre om ryggproblemene vedvarer. Først til helgen starter de første virkelige klatreetappene når feltet kjører inn i Alpene.

Nesten to og en halv uke gjenstår av Tour de France.

Kun en gang på seks forsøk har Hushovd brutt det franske treukersrittet. Det skjedde i debutåret 2001.

Alt håp om gul ledertrøye forsvant i tissepausen torsdag. For første gang siden 2004 får han ikke bære den gjeve Maillot Jaune.

Men fortsatt skiller bare 23 poeng opp til den grønne poengtrøya, som byttet eier fra Tom Boonen til Erik Zabel torsdag.

Zabel har tidligere vunnet seks slike trøyer på rad (1996-2001).

Ingen over, ingen på siden. (©NTB)