NRK Meny
Normal

Hove utvider kraftig

Hovefestivalen håper på rekordbesøk og utvider publikumsområdet kraftig foran hovedscenen.

Henry Leeves (t.v.) Ian Donaldson

Områdesjef Henry Leeves (t.v.) og festivalsjef Ian Donaldson satser stort på Hove-suksess.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Hovedscenen under årets Hovefestival blir flyttet noen meter bakover i forhold til fjorårets festival. Dermed utvides plassen foran scenen, slik at adskillig flere publikummere kan få med seg de største konsertene.

– Området vi har utvidet gir både publikum bedre mulighet til å se bandene i aksjon på scenen og har plass til inntil 20.000 mennesker. Og vi liker å tro at vi kan få 20.000 publikummere, sier festivalsjef Ian Donaldson.

Ber om godt vær

Billettsalget i år er bedre enn fjoråret, forteller Donaldson. Han sier de har full kontroll og tror alt vil gå etter planen. Kun en ting kan forkludre drømmen om en festivalsuksess publikumsmessig.

- Den største utfordringen er været. Vi føler vi kan håndtere alt, men været rår vi ikke over. Blir det like bra vær i år som i fjor - så ville det være fantastisk, sier Donaldson.

Les: Hove - best i Europa

Mye arbeid gjenstår

Kun to uker før åpning er det ikke mye på Hove som tyder på at her skal arrangeres en av landets største festivaler. Det blir en hektisk innspurt for å få alt klappet og klart før det braker løs.

– Selve oppriggen er forberedt veldig lenge og vi gleder oss til å komme igang. Vi har akkurat fått en del av utstyret og denne uken skjer det veldig mye her på Hove. I løpet av de neste 10 dagene kommer vi til å bygge en by som blir Hove-universet, sier områdesjef Henry Leeves.

29. juni når Muse spiller opp som første headliner - får vi svaret på om de lykkes å få 8000 flere publikummere enn i fjor på plass foran scenen.

Matthew Bellamy i Muse

Matthew Bellamy i Muse kan sette publikumsrekord på Hovefestivalen. (arkivbilde)

Foto: Karl Walter/Getty Images / Scanpix/AFP