Kvinne kritisk skadd - russisk mann siktet for drapsforsøk

Kvinnen som ble utsatt for grov vold i et parkeringshus i Kristiansand mandag, har kritiske skader. Politiet sier at det er en relasjon mellom den fornærmede kvinnen og den siktede gjerningsmannen. Begge er russiske statsborgere.

Krimteknikere ved Kilden

Krimteknikere ved Kilden mandag ettermiddag.

Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK

Både den fornærmede kvinnen og siktede gjerningspersonen er russiske statsborgere.

– Kvinnen ble i går fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus der hun senere ble operert. Tilstanden betegnes i formiddag som kritisk, sier leder voldsavsnittet Kristiansand politistasjon, politiførstebetjent Kenneth Rafaelsen.

Kilden

Voldsepisoden skjedde mandag ettermiddag på Kilden parkeringshus på Odderøya i Kristiansand.

Foto: Anne Wirsching / NRK

Fremstilles for varetekt onsdag

– Mannen, som er siktet for drapsforsøk, vil bli avhørt i kveld, og blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen, onsdag 8. februar. Han vil bli begjært varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiadvokat Anne Grethe Isachsen.

Det har vært vitner til handlingen, sier politiet. Flere av dem ble avhørt mandag, og politiet vil fortsette med vitneavhør i dag.

– Politiet varslet i går kveld rutinemessig den russiske ambassade og opplyste om både siktede og fornærmede, sier Rafaelsen i en pressemelding.

Kilden P-hus

Mandag ettermiddag meldte politiet om en alvorlig voldepisode i Kilden parkeringshus på Odderøya i Kristiansand.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Barn tatt hånd om

Kvinnens barn er tatt hånd om barnevernet og politiet jobber nå med å få kontakt med pårørende i Russland.

– Det er for tidlig for politiet å si noe om bakgrunn og motiv for handlingen, da siktede ennå ikke er avhørt, sier Rafaelsen.

Både siktede og fornærmede er i begynnelsen av 40-årene.

Den Oslo-baserte advokaten Oscar Ihlebæk er oppnevnt som forsvarer for mannen. Han reiser til Kristiansand i dag for å bli med på avhør ved 19-tiden i kveld.

Fengslingsmøtet skal holder onsdag klokken 9.30.

Sperret av område

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 16.07 mandag ettermiddag. Både ambulanse og politiet rykket ut til stedet og sperret av deler av parkeringshuset. Kvinnen skal ha vært ved bevissthet da hun ble fraktet til akuttmotaket på sykehuset i Kristiansand.

Senere ble hun fløyet til Ullevål i Oslo.

Mannen ble pågrepet i nærheten av åstedet kort tid etter.