NRK Meny
Normal

ØIF Arendal er seriemestere

RUNAR - ØIF ARENDAL 29-33 (SANDEFJORD): ØIF Arendal vant siste seriekamp mot Runar og er seriemestere i håndball.

ØIF seriegull
Foto: Sander Heggheim/NRK

ØIF Arendal spilte en god første omgang og ledet med sju mål til pause. Andre omgang ble tøffere og Runar knappet innpå forspranget. Sørlendingene holdt unna og vant 33-29.

– Jeg følte aldri dette var sikkert før det var to minutter igjen. Vi dro det i land og gjorde en god kamp. Gutta skal ha all honnør. All honnør også til de 1000 tilskuerne som har tatt turen fra Arendal i dag og skapte kjempestemning, sier sportslig leder Per Carsten Michelsen.

– Vi spiller en god kamp, men gjør det litt for spennende på slutten. Det var grusomt å sitte på sidelinjen, sier Andre Jørgensen Hofstøl, som ikke var på banen på grunn av en kneskade.

ØIF Arendal blir seriemestere under tre måneder etter at laget vant cupfinalen i Oslo Spektrum.

Saken fortsetter under bildeserien

God første omgang av ØIF

Etter noen jevne åpningsminutter på kampen festet ØIF Arendal grepet og ledet 8-4 etter 12 minutters spill.

Keeper Svenn-Erik Medhus scoret Arendals fjerde mål. Etter en teknisk feil hos Runar, så keeperen muligheten og brant til fra langt hold.

ØIF styrte etter hvert omgangen mer og mer.

Sist kamp mot Stort var laget misfornøyd med angrepsspillet. I dag har laget spilt godt i angrep og er fortsatt solide bak.

– Dette er veldig sterkt. Det var en kjempeomgang og mye av det vi har trent på satt som et skudd, sa en fornøyd sportslig leder, Per Carsten Michelsen til NRK i pausen.

Verken han eller supportere NRK snakket med våget å ta noe på forskudd og påpekte før andre omgang at i håndball kan det snu fort.

Jevnere andre omgang

Første halvdel av andre omgang ble tøffere for sørlendingene. Ledelsen som var på sju mål til pause ble redusert til fem.

Etter 14 minutter tok ØIF timeout på stillingen 21-25.

Etter dette satt spillet til ØIF bedre igjen. Marcus Dahlin stod frem og scoret mye i andre omgang. I tillegg hadde keeper Medhus flere gode redninger.

Svermen i Sandefjord

Mange supportere har reist til Sandefjord for å støtte ØIF Arendal.

Foto: Sander Heggheim/NRK