Røykte hasj med politiet på slep

En biltyv kjørte med hodet ut av vinduet og røykte hasj mens han prøvde å stikke av fra politiet. Det gikk ikke fort nok.

Biltyveri Parkvesenet

Det var denne bilen tyven stjal da han flyktet fra politiet. Bildøra er ødelagt og den er derfor til reparasjon.

Foto: Anne Wirsching / NRK

En 29 år gammel mann ble i natt pågrepet i Kristiansand etter innbrudd og tyveri fra Kristiansand Parkvesens lokaler på Lund.

Politiet rykket rett før klokka 3.30 fredag ut til parkvesenets kontorer, etter melding om ruteknusing på stedet.

Da politiet kom stakk tyven av i en av parkvesenets biler, men han var ikke vanskelig å innhente, forteller operasjonsleder Øyvind Andersen i politiet.

Stoppet av dårlig sikt

– Det gikk i forholdsvis moderat hastighet, for ruta og vinduene på bilen var helt tiliset, og ikke gode å se gjennom. Han måtte derfor kjøre med hodet ut av vinduet, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i politiet.

Det viste seg også at 29-åringen hadde røykt litt hasj og det er tatt blodprøver av mannen.

– Både å røyke hasj og kjøre med hodet ut av vinduet på bilen begrenser jo selvfølgelig hastigheten.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siktet for flere ting

Turen endte i ei snøfonn inne på ei næringstomt der tyven ble pågrepet. I lommene hadde 29-åringen mange bilnøkler og andre nøkler han hadde tatt med seg fra parkvesenets lokaler.

– Han erkjente på stedet at han hadde gjort innbrudd og at han hadde røykt hasj mens han kjørte. Han ble tatt med til stasjonen.

– Her er det flere lovbrudd. Hva skal han siktes for?

– Det blir i alle fall innbrudd, biltyveri og kjøring i påvirket tilstand. Det kan også bli andre ting, jeg har ikke full oversikt.

Tok alle nøklene

Hos parkvesenet rydder de nå glass og kjører bilen til reparasjon. Soneleder i parkvesenet, Arnvid Sejnæs, er glad for at innbruddstyven ble tatt.

Merethe Eikild og Arnvid Sejnæs

Tyven knuste dette vinduet og kom seg inn og stjal alle bilnøklene.

Foto: Anne Wirsching / NRK

– Det er aldri kjekt med innbrudd, man lurer på hva han har gjort her inne og hvor han har vært. Det er glass over hele stasjonen, jeg er overrasket over hvor langt det kan fyke.

Han vil anmelde innbruddet og tyveriet til politiet.

– Han har brutt seg inn og tatt alle bilnøklene. De kom heldigvis til rette, for å ha bilnøkler på avveie er ikke kjekt. Nøklene lå ikke innelåst, men nå skal vi finne et sikrere system og låse dem inn, sier Sejnæs.