NRK Meny
Normal

Rosa sløyfe-aksjon

Rosa BHer preget bybildet i Kristiansand i anledning Rosa sløyfeaksjonen.

I dag gikk startskuddet for Rosa sløyfe-aksjonen i Kristiansand med BH-utstilling og informasjonsstand på Nedre torv.

Det er Kreftforeningen og Foreningen for brystkreftopererte som setter en rosa farge på byen i anledning den internasjonale solidaritetsaksjonen for brystkreft.

Kvinnenes egne BHer

En rekke sørlandskvinner har gitt sin gamle BH til Rosa sløyfe-aksjonen, og bidrar dermed til økt oppmerksomhet rundt brystkreftsaken.

Rosa sløyfe-aksjonen i oktober er en internasjonal folkebevegelse som har til hensikt å bekjempe brystkreft og skape oppmerksomhet om brystkreftsaken.

I Norge har Rosa sløyfe blitt markert siden 1999. Målet er å øke kunnskapsnivået om brystkreft og å samle inn penger til brystkreftforskning og brystkreftrelaterte prosjekter. Den rosa sløyfen brukes for å vise solidaritet med brystkreftrammede.

Flere overlever

Hvert år rammes cirka 2 800 kvinner i Norge av brystkreft. Takket være forskning og bedrede behandlingsmetoder, overlever stadig flere.

Tidlig oppdagelse av brystkreft er også en viktig årsak til at flere overlever. Mammografiscreening, som tilbys alle kvinner mellom 50 og 69 år, er trolig en medvirkende årsak til at stadig flere kvinner overlever.

Informasjonsstanden på Nedre torv i Kristiansand vil blant annet ha fokus på selvundersøkelse og mammografi.

Representanter fra Mammografisenteret ved Sørlandet sykehus Kristiansand vil være til stede, sammen med medlemmer av Foreningen for brystkreftopererte (FFB) og personell fra Kreftforeningen.