NRK Meny
Normal

Rørte høyretoppene med mobbetale

Arendalitten Haagen Poppe rørte både helseminister og statsminister da han åpent fortalte sin mobbehistorie på Høyres landsmøte i helgen. 18-åringen høster lovord fra mange hold etter å ha fortalt om sin vanskelige oppvekst i Arendal.

Haaagen Poppe

Haagen Poppe får ros for sin ærlige opptreden rundt mobbing på høyre-landsmøtet.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

18-åringen som er fylkesleder i Unge Høyre i Aust-Agder, berørte hele Høyre-landsmøtet med sin tale, og helseminister Bent Høie var den første som reiste seg og startet applausen etter mobbetalen.

– Brutalt ærlig

–Jeg reiste meg fordi Poppe fortjente en klar tilbakemelding fra meg og landsmøtet på hvor sterkt dette berørte oss, forteller Høie til NRK.

Bent Høie headshot

Helseminister, Bent Høie (H)reiste seg etter Haagen Poppes mobbetale.

Foto: CF-Wesenberg

– Å høre om en gutt som er så brutalt ærlig om hvordan han har opplevd mobbing i skolen og konsekvensene av dette, var veldig sterkt, sier Høie.

Kastet i fontenen

I talen foran statsministeren og et samlet høyrelandsmøte, fortalte Poppe om hvordan han som 11-åring, vurderte å ta livet sitt som følge av den systematiske mobbinga på skolen.

18 åringen skildret også en episode der han ble kastet i en fontene der mobberne først hadde tisset.

Statsministeren grepet

Også statsminister, Erna Solberg ble grepet av historien, og sier til Agderposten;

Erna Solberg

Stort og modig av Poppe, mener statsminister, Erna Solberg (H).

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

– Det var veldig stort og modig det han gjorde. Alle vil vi så gjerne være vellykkede og ha en fin fasade, men det å tørre å vise frem så vonde perioder av livet sitt, det er tøft – og det er viktig. Det står virkelig respekt av det han gjorde.

–Overveldet over responsen

Selv er Poppe overveldet over responsen etter landsmøtetalen.

– Dette er rett og slett overveldende! Jeg har hatt den rareste dagen i mitt liv, på godt og vondt.

–Det føltes riktig å fortelle historien min nå, ikke for min egen del, men for å vise at det er utrolig viktig å være åpen om slike temaer, skriver han på sin egen Facebook-side etter opplevelsen.

Poppe skriver videre at han er ikke bitter for hva som har skjedd, og at han håper historien kan sette fokus på åpenhet rundt tabubelagte tema, og hjelpe noen som har det slik han selv hadde det for en del år tilbake