Ropstad mener kristne blir møtt med mer intoleranse enn før

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener kristne i Norge møtes med mer skepsis og intoleranse og at de har fått trangere kår.

Krf landsmøte - ropstad

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener kristne i Norge har fått trangere kår og mindre rom for å vise troen sin offentlig.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Partilederen og familiestatsråden var mandag gjest på sommerstevnet til Troens bevis i Kvinesdal. Der var temaet «Ytringsfriheten og toleranse i dagens samfunn. Er intoleranse på fremmarsj?», skriver Dagen.

Ropstad trakk fram noen eksempler på hvordan han mener kristne har fått trangere kår og mindre rom for å vise troen sin offentlig. Han nevnte blant annet et kristent skolelag som ikke fikk server boller under møter.

– Et systematisk problem

– Disse begrensningene legges jo ikke på andre fritidsaktiviteter. Er det slik at en sjakklubb ikke får servere boller av frykt for at folk skal bli avhengige av sjakk? spurte han til latter fra salen.

Et annet eksempel som ble nevnt, var kristne trossamfunn, som får ha stand under Arendalsuka, men som ikke får be for syke under arrangementet.

– Det er ganske interessant for dette begynner å ligne et systematisk problem. Å vise fram sin tro blir sett på som å gå over streken, sa Ropstad.

På møtet sa Ropstad også at det er uaktuelt for regjeringen å kutte støtten til trossamfunn som ikke har kjønnsbalanse eller som stiller samlivskrav til sine ledere.

– For mange er jo dette en viktig del av den kristne troen, sa KrF-lederen.

Påvirkes ikke av mørkemann-stempel

Under talen i Sarons dal sa Ropstad at stempelet som mørkemann ikke påvirker han, skriver Fædrelandsvennen.

– Jeg vet jo med meg selv at det ikke stemmer. Det er en karakteristikk jeg har opplevd som usaklig og som brukes når andre argumenter er slutt.

34-åringen sa også at ett av spørsmålene han har blitt stilt mest det siste året er hvorfor han ikke går i pride-tog.

Til Fædrelandsvennen sier han at årsaken til det er at han er sterkt uenig i flere av sakene arrangørene av Pride står for, som for eksempel liberalisering av sexkjøpsloven og surrogati.

– Det betyr jo ikke at jeg er mot homofile slik enkelte da hevder, sier han til avisa.