Næringsministeren roser Risørbedrift: Vil hevde seg i Asia

Den maritime bedriften IMS fra Risør åpnet torsdag sammen med to andre norske bedrifter en fabrikk i Vietnam. Nå ønsker de å vippe konkurrenter av pinnen.

Vietnam

Her klipper næringsminister Monica Mæland det røde båndet på fabrikkens åpningsdag.

Foto: Innovasjon Norge/Kjetil S. Bergmann

– Vi ønsker kortere vei til kundene våre og langt lavere priser på produksjonen vår, sier administrerende direktør i IMS Roy Langseth.

Firmaet leverer vanntette skyvedører til det maritime markedet i Asia. Sammen med sundmørsbedriftene Jets og Libra har de nå åpnet fabrikken sin i Hai Phong, nord i Vietnam.

Kinesiske kopier

– Vi har opplevd å bli utkonkurrert av kinesiske kopier av vårt eget produkt, men nå kan vi konkurrere på deres egne betingelser, sier Langseth

Han mener at flere av deres konkurrenter nå vil slite med å holde følge med dem.

– Vi vil øke konkurranseevnen vår og antageligvis vippe vekk et par av konkurrentene som har kopiert vårt produkt, sier han.

Næringsministeren

– Vi hadde næringsministeren på besøk der hun klippet snoren på åpningen av fabrikken, sier Langseth.

Han synes det var stort at minister Monica Mæland åpnet fabrikken.

Mæland sa på åpningen at hun støtter norske bedrifter som ønsker å ta markedsandeler i Asia.

– Det er veldig bra at norske maritime bedrifter posisjonerer seg og satser på markedene her i Asia. Det vil også føre til verdiskaping hjemme i Norge, sa Mæland på åpningen skriver Innovasjon Norge på sine sider.

Satser på lokalbefolkningen

– Vår tanke er at vi hvis vi bruke norsk tankegang på produksjonsteknikk og effektivitet på produksjon, så vil vi slå en del av våre konkurrenter, sier direktøren.

Han sier de vil bruke lokalbefolkningen på en god måte i denne prosessen.

– Vi skal satse på folkene der nede, vi har hatt de ansatte på opplæring i Norge og hadde dem gjennom HMS-opplæring etter norsk standard, sier Langseth

Langseth understreker at forholdene er gode for arbeiderne og at de også har bygget en kantine slik at arbeiderne skal få i seg nok og god nok mat.

Han tror fabrikken deres vil bli et populært sted og jobbe.

– Vi har satset mye tid og penger på de ansatte så jeg håper de blir jobbende lenge, sier direktøren.

Han legger til at fabrikken i Vietnam vil hjelpe IMS å omsette for rundt 30 prosent mer enn før, uten å kunne gå inn i konkrete tall.