NRK Meny
Normal

Rinde ble norgesmester i Stangskyting

Nils Bernt Rinde fra Farsund er blitt norgesmester i Stangskyting på Landsskytterstevnet i Sandnes. Det er femte gang Rinde vinner denne øvelsen.

Nils Bernt Rinde vant på Landsskytterstevnet 2014

Nils Bernt Rinde kunne juble etter seieren i Stangskyting.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Det var en rørt Nils Bernt Rinde som kunne juble over seieren i finalen på Landsskytterstevnet i dag etter å ha skutt 29 treff på to ulike hold.

– Pulsen var kjempehøy, sa Rinde til NRK rett etter at seieren var et faktum.

Det er 20 år siden Rinde vant sin første finale i Stangskyting i 1994.

Med seieren i dag er han historisk.

– Det er bare en skytter gjennom øvelsens 102 år lange historie som har flere seire enn meg, så jeg er meget, meget lykkelig og stolt mann i dag, sier Rinde.

Nils Bernt Rinde representerte HV-08 Agder og Rogaland på landsskytterstevnet, men er til vanlig skytter i Farsund skytterlag.

Lang tradisjon

Stangskyting er en over 100 år gammel skyttertradisjon og er en forkortelse for Oberst Georg Stangs minneskyting.

– Det er en prestisjefylt øvelse på Landsskytterstevnet hvor mer enn 4000 skyttere har forsøkt å kvalifisere seg til hurtigfinalene. Det er om å gjøre å treffe såkalte feltmål fordelt på 250 meter i første omgang, også får åtte av de seksten beste skyte andre omgang. Og den med flest treff i løpet av 2 ganger 25 sekunder er vinneren, sier Rinde, vel vitende om at det er en prestasjon å vinne denne øvelsen.

For bragden i dag har han også mottatt kongepokalen og en medalje i rent gull.

– Det er faktisk den eneste medaljen i rent gull som deles ut på Landsskytterstevnet. Så det føles veldig godt. Og det har vært en flott dag sammen med flere andre sørlendinger. Vi var jo tre sørlendinger som stod igjen som topp tre i finalen. Så det er flott at sørlendingene markerer seg på Landsskytterstevnet, sier Rinde.

– Hvordan skal seieren feires?

– Først skal jeg kjøre en del mil tilbake til Mandal hvor jeg bor og jobber i avisa Lindesnes. Også skal jeg invitere noen venner til en liten markering i helgen og feire at kongepokalen er tilbake i Mandal, sier en fornøyd norgesmester til NRK.

Rindes spesielle dag