NRK Meny
Normal

Rimelige stadion-billetter

Start bygger 16 vip-losjer på det nye stadionet som næringslivet må betale mellom 1 og 5 millioner kroner for. Men Harald Andersen flår ikke publikum.

Harald Andersen, Start
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Byggingen av nytt stadion pågår for fullt i Kristiansand.

Samtidig legger Start planer for salg av VIP-losjer til næringslivet, billettpriser og hvordan folk som hittil ikke har gått på fotballkamp, skal lokkes til det nye stadionet, som nå reiser seg.

Og det skal ikke bli dyrere å gå på fotballkamp, for noen kan det faktisk bli billigere.

Om 7 måneder skal det nye stadion står klart - med 14000 sitteplasser, som Start og daglig leder Harald Andersen skal fylle opp. Han forventrer en eksplosjon i fotballinteressen. - Det har vist seg andre steder at nytt stadion har ført til fordobling av tilskuertallet.

Ikke blodpriser

Mange har vært opptatt av om Start nå benytter anledningen til å skru billprisene kraftig opp, så kraftig at de som har dårlig råd må holde seg bort fra tippeligakampene. Men det er ikke tilfelle, sier Harald Andersen. - Vi kan får priser helt ned i hundrelappen, og vi kommer til å forsøke å gi familiene et fornuftig tilbud.

VIP-losjer

Enda viktiger enn publikum , er det nå å få mer penger ut av næringslivet. 16 VIP-losjer skal innredes til en pris av mellom 1 og 5 millioner kroner stykket.

På den ene av langsidene på stadion  kommer det en restaurant med plas til 500 personer,  som også skal tilbys næringslivet.