Hopp til innhold

Ber teatertyven melde seg

Riksteateret måtte mandag avlyse forestillinga «Kollaps i kulissene» på grunn av nettopp kollaps i kulissene. Noen hadde nemlig sneket seg inn og stjålet flere viktige rekvisitter.

Kollaps i kulissene

Daniel Karlsson, Espen Sandvik og Ingar Helge Gimle i en scene fra «Kollaps i kulissene».

Foto: Erik Berg

Da publikum i Lyngdal kulturhus fikk beskjed om at Riksteateret måtte avlyse, trodde mange først at det var en spøk og en del av forestillinga, skriver Lister 24.

Men det var ikke en spøk. Noen hadde lurt seg inn på kulturhuset og stjålet flere viktige rekvisitter.

– Ikke til å tro

– Det kunne nesten vært en del av forestillinga, for det er ikke til å tro at noen skal snike seg inn på kulturhuset og stjele rekvisitter som skal være med i ei teateroppsetning, sier informasjonssjef Mette Hægeland Blom i Riksteateret.

Kollaps i kulissene

Den gamle pistolen Bartek Kaminsky holder foran Ingar Helge Gimle i denne scenen er ett av de stjålne våpnene.

Foto: Erik Berg

Politiet mente de gjenkjente en person på overvåkningsbildene og dro på husransakelser i håp om å kunne finne de manglende rekvisittene, slik at forestillinga kunne spilles noe forsinket. Men det gikk ikke veien.

– Vi har aldri opplevd noe lignende noe sted. Det er veldig, veldig underlig. Dette er jo en forestilling der alt som ikke skal skje, skjer. Så det er litt vittig at det skulle skje akkurat på «Kollaps i kulissene», sier Blom.

Hun sier tyveriet skjedde mellom at man rigget opp dekorasjonen og at man skulle starte med oppvarminga.

– Hele forestillinga handler jo om at skuespillerne ikke finner de rekvisittene de skal ha og bare må spille videre. Men det som virkelig forsvant i går, var såpass viktige rekvisitter at vi til sist dessverre måtte avlyse, sier Blom.

Regner med at tyven angrer

Det som ble stjålet er ifølge lensmann Anne Margrethe Ruud en gammel telefon, noen gamle, ubrukbare våpen og ei seddelbunke med ikke gangbare sedler.

Anne Margrethe Ruud

Lensmann Anne Margrethe Ruud ber tyven komme tilbake med rekvisittene.

Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK

Nå ber hun ei kvinne i slutten av 30-årene, som politiet mener står bak tyveriet, om å melde seg. Vitner eller andre som kan ha opplysninger om hvor de savnede rekvisittene er, bes også om å ta kontakt med Lyngdal lensmannskontor.

– Tingene har jo ingen reell verdi, men de har stor verdi for Riksteateret, som ikke klarer å gjennomføre forestillinga uten. Dette er til stor skade, uten at det er til stor verdi.

– Jeg tror ikke hun har fått med seg hvilken kollaps dette egentlig ble. Derfor oppfordrer jeg henne på det sterkeste til å melde seg, dersom hun angrer, og det antar jeg at hun gjør, sier Ruud.

Blir forestilling onsdag

Men, selv om tyven ikke melder seg, så blir det likevel forestillinger de neste dagene. Nye rekvisitter er nemlig på vei fra Oslo og skal ankomme Sørlandet tirsdag formiddag.

Mette Hægeland Blom i Riksteateret håper også at det kan bli mulig å komme tilbake til Lyngdal kulturhus med ekstraforestilling, men hun kan ikke love noe.

Kollaps i kulissene

Tyven har blant annet tatt med seg telefonen som Jan Martin Johnsen holder i denne scenen.

Foto: Erik Berg
NRK Sørlandet
Spiller nå
På innsiden av Kunstsiloen 01:06
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 1,91 kr
Dyrest kl. 16 4,46 kr

Strømkostnader nå

Med strømstøtte

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,1 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Okt 2022 – okt 2023
    + 8,5 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %