NRK Meny
Kari Hilde French og Joshua French under rettsaken i februar 2014.
Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

Rettssak mot Joshua French

Oppsummert

 • Joshua French og Tjostolv Moland ble pågrepet i Kongo i mai 2009, mistenkt for drap på sjåføren Abedi Kasongo. Senere dømt til døden.
 • Moland ble funnet død 18. august 2013. French ble tiltalt.
 • I februar 2014 ble French dømt til livsvarig fengsel.
 • – Går tregt med French

  Arbeidet med å få overført Joshua French til Norge går tregt, sier advokat Hans Marius Graasvold. Det er snart fire måneder siden French ble dømt for drap på cellekameraten Tjostolv Moland i Kongo. Les mer.

 • Krever fortgang for French

  Faren til Tjostolv Moland, Knut Moland, krever at norske myndigheter handler raskt og konkret i French-saken. Det skriver Moland i et brev til statsministeren og utenriksministeren. Han frykter at French kan dø i fengselet om de ikke griper inn, skriver Dagbladet.

 • Håper diplomati får French hjem

  Familie, advokater og myndigheter setter nå sin lit til at stille diplomati skal få Joshua French til Norge. UD sier til NTB at de fortsetter arbeidet med å få French overført.

 • Bekrefter at French ikke anker

  Joshua French sin norske advokat Hans Marius Graasvold bekrefter overfor NRK at French ikke kommer til å anke dommen. French er dømt til fengsel på livstid for overlagt drap på cellekamerat Tjostolv Moland.

  Bekrefter at French ikke anker
 • French anker ikke dommen

  – Jeg har fått beskjed fra advokat Graasvold om at vi ikke skal anke, sier forsvarer Marie Mwila, ifølge Dagbladet. Ankefristen går ut i dag. French er dømt til fengsel på livstid for overlagt drap på cellekamerat Tjostolv Moland.

Bekrefter at French ikke anker
Domsavsigelse i rettsaken mot French
Norges spesialutsending til Kongo, Kai Eide, om samarbeidet med britene i French-saken.
Direkte: Rettssaken mot Joshua French i Kongo
Rettssaken mot Joshua French startet i Kongo tirsdag. NRKs Marit Kolberg rapporterer fra rettssaken (fra Dagsrevyen 21.01.2014).