Ber om utsettelse av rettssaken i Ecuador

Retten i Quito har berammet rettssaken mot sørlandskvinna som er tiltalt i en narkosak i Ecuador. Men kvinnas lokale advokat har bedt om utsettelse.

Kokainsiktet kvinne ber norske myndigheter om hjelp

Rettssaken mot den kokaintiltalte kvinnen er berammet til neste tirsdag i Ecuador.

Foto: Maren Kateraas

Ifølge advokat Nils Anders Grønås er rettssaken berammet til neste tirsdag i Quito. Sørlandskvinna er tiltalt for forsøk på å smugle tre kilo kokain. Hun ble pågrepet på flyplassen i Quito i februar i år og har siden sittet fengslet.

– Kvinnas lokale advokat har søkt om utsettelse i 14 dager, forteller Grønås.

Håper den blir utsatt

Han kan ikke være til stede under rettssaken som er berammet til neste tirsdag. Grønås forteller at de ikke har fått tilbakemelding fra retten om saken kan utsettes i 14 dager.

Advokat Nils Grønås

Advokat Nils Anders Grønås håper rettssaken blir utsatt til 9. september.

Foto: Lars Eie / NRK

– Om saken likevel går på tirsdag må vi kaste oss rundt, forteller Grønås.

Står klar med kofferten

Sønnen til den narkotiltale kvinna forteller til NRK at han er klar til å dra. Han har sett fram til å komme i gang i retten. Kvinna har hele tiden hevdet at hun ble lurt til å frakte en koffert. Stoffet lå gjemt i koffertlokket og ble funnet da politiet stakk en kniv gjennom lokket. Nå drar to familiemedlemmer til Ecuador.

– Jeg står nesten med kofferten i hånden. Men jeg håper på at saken blir utsatt slik at den lokale advokaten kan være med i rettssaken, sier sønnen til NRK.

Rettssaken skal starte 12.30 på tirsdag og det er satt av én dag til hovedforhandlingene. Om saken likevel skulle gjennomføres tirsdag står familien klar til å reise til Sør-Amerika.

Kvinna har tidligere fortalt at hun ikke overlever en dom på åtte år i fengslet i Quito.