– Maten er laget for at folk som ikke kan lage mat skal kunne gjøre det raskt og servere mange, sier restaurantanmelder Mathias Steinbru.
Han mener maten i Dyreparken i Kristiansand ikke er spesielt god, og sier han savner innsats og kreativitet fra parken.
I en matanmeldelse på godt.no, er det pizzaen på spisestedet «Gorines pizza» som får hardest kritikk:
«Du skal ha levd lenge på skipskjeks for at dette skal fremstå som noe annet enn grusomt.»
Av annen mat han har prøvd, synes han noe er for salt, noe for smakløst og noe for lite spennende.
Det eneste han kaller godt, uten å komme med noe som helst kritikk i etterkant, er pepperkakene fra Ekorn-Jensens kafé.
Bruheim, som for øvrig ikke har smakt på alt parken har å by på, oppsummerer sine smaksopplevelser slik: «Noe er greit, men mye vondt».
Dommen er terningkast to.
Mat fra ulike «verdener»
Dyreparken er delt opp i «verdener» med ulike tema, som også vises i mattilbudet flere av stedene.
I «Asia» kan du kjøpe asiatiske retter på «Woken». På «Kutoppen» kan du få norsk mat fra Agder.
Steinbru mener det ikke gjør mattilbudet så mye bedre.
Selv ville han ha inkludert dyrene på Kutoppen enda mer.
– Jeg ville hatt en reell seterdrift og laget tradisjonsmat som kan gjenspeile dyrene som er på en norsk gård. Hvis parken hadde valgt å satse på mer spennende mat, hadde de besøkende lagt igjen matpakken hjemme, sier Steinbru.
– Får ofte en firer på terningen
Åkki Lidi, som er ansvarlig for maten i parken, synes anmelderens tanke er spennende.
Hun sier utfordringen er å gjennomføre det med så mange besøkende.
– En halv million mennesker er innom bare i juli. Da har vi begrenset kapasitet. I tillegg er tid veldig viktig for folk.
Selv opplever hun at gjestene stort sett er fornøyde med maten
– Vi spør gjester daglig om hva de synes. Da får vi ofte en firer på terningen.
Lidi påpeker at de stadig prøver å forbedre seg.
Ganske fornøyde med maten
NRK har spurt besøkende i parken om deres mening.
– Woken er grei og vårrullene er kjempegode, sier Frida Giertsen.
Hun har kjøpt mat på «Woken», et av spisestedene som ikke nevnes i anmeldelsen til Steinbru.
Giertsen sier at man må være villig til å gå litt for å få akkurat det man ønsker.
– Synes du maten er for kjedelig?
– Du finner nok noe du liker, sier hun.
Elise Linnea Samuelsen har valgt å ta med egen mat denne dagen, men det er ikke fordi hun synes maten er dårlig.
– Vi slipper å stå i kø. Det er veldig greit når barna plutselig blir sultne.
Hun synes de har bra mat i parken.
Det synes også Rebecca Stålesen, som spiser pizzaen som restaurantanmelderen kalte grusom.
– Maten er veldig god, sier hun.
Linda Kristine Berget og Amalie Aaserud (2), liker også pizzaen.