Representerer Norge i Brasil

Tirsdag reiser MJO fotballklubb til Brasil for å delta i en «global five-a-side»-turnering i hjembyen til Barcelona-stjernen Neymar.

MJO Fotball

Tirsdag reiser MJO fotballklubb til Brasil for å delta i en global five-a-side turnering i hjembyen til Barcelona-stjernen Neymar.

Foto: Jørgen Håvorstad Johansen / NRK

– Jeg tror ikke jeg vet helt hva jeg får oppleve og da snakker jeg nok på vegne av hele laget, sier Mats Johansen Olsen, trener for MJO fotballklubb.

De siste dagene har han og vennene gjort de siste forberedelsene før avreise.

Tirsdag satte han og resten av laget seg på et fly med kurs mot Brasil. Her skal de representere Norge i den globale «five-a-side»-turneringen Neymar Jr's Five.

Neymar kommer

Mange kjenner til Barcelona-stjernen Neymar. Han er hjernen bak hele turneringen. I hans hjemby kommer lag fra 43 nasjoner over hele verden.

Det globale vinnerlaget blir invitert til Barcelona for å være spesielle gjester under en Barcelona-kamp.

Switzerland Soccer Ballon d'Or Shortlist

Barcelona-stjernen Neymar er hjernen bak hele turneringen.

Foto: Manu Fernandez / Ap

– Vi vet at Neymar kommer og at vi skal spille kamper, men ikke så mye mer enn det. Vi satser på mange selfies, sier guttene spøkefullt.

Turen til Brasil var sikret etter at laget vant den nasjonale turneringen i Norge. Laget er håndplukket med lokale spillere fra blant andre Vindbjart og Donn.

Nike med på laget

– Vi har en god miks av ferdigheter i laget. Laget er nøye gjennomtenkt og vi er sikre på at vi har det som skal til for å lykkes i Brasil. Vi drar dit for å vinne, sier Jens Tønnessen Jernæs.

Sammen med sin manager har han fått plukke laget som er deres utvalgte i Brasil.

Før avreise har én av guttene på laget ordnet en sponsoravtale. Guttene har fått hvert sitt sett med klær fra Nike.

I tillegg har de en egen Facebook-side hvor de har lagt ut stoff til fansen underveis. Her ligger blant annet presentasjoner av hver enkelt spiller. De lover at denne vil bli hyppig oppdatert mens de er i Brasil.

Fotballgutta møter Neymar

Foran fra venstre: Philip Aukland og Torstein Jørgensen. Bak fra venstre: Jens Tønnessen Jernæs, Mats Johansen Olsen, Joachim Holtan og Kristoffer Sindholt Syvertsen.

Foto: Jørgen Håvorstad Johansen / NRK

Kynisme blir viktig

Reglene i turneringen er litt spesielle. For hver gang et lag slipper inn et mål nå de ta ut en spiller. Kampene varer i ti minutter eller til ett av lagene ikke har flere spillere igjen.

I disse EM-tider følger guttene ekstra godt med. Manager Olsen vil ikke røpe for mye av taktikken han har lagt opp, men sier at de er inspirert av Italia i planleggingen.

– Vi trenger den kynismen italienerne har for å nå langt i en turnering med sånne regler. Det gjør oss ingenting å spille på resultat, så lenge vi vinner kamper, sier Olsen.