Rensket for kloakk

Strandlinjen rundt Kristiansand er snart rensket for kloakk.

Kloakkgrøt i Byfjorden, Kristiansand
Foto: Odd Rømteland / NRK

 Men ingen vet hvor kloakken kommer fra og jakten på utslippskilden fortsetter.

 

 

Kommuneoverlege Vegard Vige sier torsdag ettermiddag til NTB at den forurensende massen snart er fjernet fra Byfjorden i Kristiansand.

Opprydding

Havnevesenet og parkvesenet har drevet opprydding torsdag, og vil fortsette med det fredag. Havnedirektøren informerte meg torsdag om at området nærmer seg ryddet, sier Vige. Jakten på forurensingskilden fortsetter, og torsdag ble prøver av en masse funnet i Felleskjøpets lokaler i Kristiansand sendt inn til analyse.

Tidligere har det blitt spekulert i om avfallet kommer fra et cruiseskip. Vige håper synderen blir funnet snart.Kommunen og politiet jobber sammen for å finne årsaken.

Friskmeldt

- Vi vil fryktelig gjerne ha et klart svar på hva som har skjedd, og siste ord i denne saken er langt ifra sagt. Selv om badevannet i Kristiansands-området ble friskmeldt onsdag, oppfordrer kommuneoverlegen badende til å følge med.

- Vi føler oss ganske trygge på at badevannet er trygt, men omfolk ser noen rester av dette stoffet ligge i en bukt eller vik, kan det være lurt å ikke bade akkurat der, sier Vige.