NRK Meny
Normal

Renskåret og enkelt med Tenderleaves

Tenderleaves har dyrket det enkle på sin femte plate. Derfor har duoen fra Kristiansand laget sanger uten for mye staffasje og instrumenter.

Tenderleaves

Geir Kongshaug og Even Øygarden i Tenderleaves.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Geir Kongshaug og Even Øygarden har stort sett jobbet i tosomhet i sitt lille hjemmestudio med plata «Dreamweaver». For da duoen skulle spille inn sin femte plate, fant de ut at de ville gjøre alt selv – denne gangen.

Den forrige plata ble spilt inn i Sylvartun i Setesdal. Da tok de to med seg medmusikanter, bodde sammen noen dager og skapte musikk underveis.

– Denne gangen ville vi gjøre det stikk motsatte, sier Even.

Penger ikke drivkraften

De bruker mye tid på å lage musikk og det er det de trives best med. Vokalist Even Øygarden har bestemt seg for å leve av musikken på heltid, mens Geir Kongshaug deler tiden mellom barnehagejobbing og musikerlivet.

– Det er generelt veldig vanskelig å leve av musikken, understreker Geir Kongshaug og viser til synkende platesalg.

Tenderleaves på Bystranda

Plateklare Tenderleaves.

Foto: Janne Aateigen / NRK

– Og hvis du ikke har et veldig stort navn, er det vanskelig å få hjulene til å gå rundt, fortsetter han.

De to er enige om at det ikke er pengene som gjør at de holder på med musikken, men at drivkraften ligger i gleden ved å skape noe.

Dyrker det enkle

– På dette albumet hadde vi lyst til å virkelig gjennomarbeide låtene før vi ga dem ut, forteller Even.

– Men etter et halvt års arbeid ble vi i tvil om det var riktig å pusse så mye på musikken. Vi mistet «live-følelsen» og nerven i låtene. Derfor spolte vi hele prosessen tilbake og lot feil og skrangler komme frem i musikken, forklarer vokalisten.

Mens Geir legger til:

– Det ble et mer renskåret og enkelt uttrykk. Vi har fokusert på at sangene skulle komme best mulig frem, uten for mye staffasje og pålegg av alle mulige instrumenter.

– Vi ville at det skulle høres mer ut som oss når vi spiller ute, forklarer duoen.

Selv om vi har med andre musikere på noen av låtene har vi prøvd å dyrke fram det enkle, samtykker de to i Tenderleaves, som du møter på SørlandsScenen i NRK P1 rundt halv fem.