Rekordsøkning til UiAs ingeniørstudier

Mens søkere til resten av landets ingeniørstudier gikk ned med 2,2 prosent, har Universitetet i Agder hatt en økning på over 17 prosent.

Studenter Grimstad

Universitetet i Agder har mer pågang til ingeniørstudiene enn andre skoler.

Foto: NRK

Det er i år rekordmange søkere til ingeniørstudiene på Universitetet i Agder (UiA) i Grimstad.

Det bekrefter Geir Kløkstad, rådgiver på fakultet for teknologi og realfag.

Det er ifølge Kløkstad en gledelig nyhet, ettersom ingeniørstudiene i resten av landet har hatt en nedgang i søkertallene.

– På landsbasis gikk søkningen til treårige ingeniørstudier ned med 2,2 prosent mens vi på UiA har hatt en økning på 17,1 prosent. Så det er vi veldig fornøyde med, sier han.

Markant økning

Dermed går Universitet i Agder mot strømmen når gjelder søkning til ingeniørstudier. Med en økning på over 17 prosent er det også ny søkerrekord. Til sammen 502 søkere skal kjempe om de 165 studieplassene. Kløkstad sier søkningen kom overraskende på.

– Vi var overrasket over at resultatene ble så gode i år. Vi håpet vi skulle klare å holde på de gode søkertallene fra i fjor, men så kom dette i tillegg. Det er gledelig, sier han.

De fleste har spådd en lavere søkning til ingeniørstudiene. Kløkstad tror årsaken til mottilfellet på UiA kan være at studentene tenker langsiktig.

Trenger mer plass

– Det viser jo kanskje at ungdommen tenker langsiktig også. De søker ikke bare ut fra dagens arbeidsmarked, men også etter det som kanskje er en god kompetanse å ha når en går ut av studiet om tre-fem år.

Må dere nå øke antall plasser på studiet?

– Vi har prøvd å ta inn så mange som mulig, men det er Kunnskapsdepartementet som styrer antall studieplasser til institusjonene. Derfor må vi søke om flere plasser.

Han legger til:

– Men campusen vårt er ganske fullt allerede, så vi har behov for større og flere undervisningslokaler til studentene våre.