Reisebyrå: – Sørlendingene velger det trauste

En undersøkelse hos reisebyrået Berg-Hansen viser at sørlendinger er treigest i landet på å velge nye reisemål.

Syden

Sørlendingene er glade i å velge de trygge destinasjonene, som for eksempel Kreta, sier reisebyrået Berg-Hansen.

Foto: Petter Strøm

Mallorca, Kreta og Tyrkia. Alle destinasjoner som er populære hos sørlendingene når de skal ut å reise.

Slik har det vært i mange år, og når resiebyråene setter opp turer til nye steder er menneskene i sør treige til å hive seg på.

– Dette fikk vi oppleve da vi satte opp turer til Kroatia for første gang, sier salgsleder hos Berg-Hansen i Arendal Hilde Karlsen.

– Flyene gikk halvfulle første sesong. Andre sesong var det en liten bedring, og nå har det tatt helt av. Det kan ta litt tid med oss sørlendinger, innrømmer hun.

Får ikke de samme nyhetene

Hun sier videre at denne treigheten fører til at charter-opperatørene vegrer seg fra å sette opp avganger til nye, eksotiske steder fra Kjevik.

– I stedet for å velge noe spennende som Santorini eller Samos, så har de funnet ut at på Sørlandet så funker det best å velge de destinasjonene som vi alltid har hatt. Fordi de velger for tiende gang å dra til Mallorca, forklarer Karlsen.

– Derfor får ikke vi de samme spennende nyhetene som de gjør andre stedet i landet.

Hennes melding til sørlendingene er at de må kaste seg på når nye destinasjoner dukker opp.

– Tørr å prøve noe nytt, og ikke vær treig med å bestille. Dersom alle er tidlig ute og bestiller så kan vi få noen nye desinasjoner til sørlandet, sier salgslederen.

Ving: – Færre variasjoner

Makeds- og kommunikasjondirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum, bekrefter at de stort sett setter opp de samme avgangene fra Kjevik hver sommer.

– Kundegrunnlaget fra Kjevik er ikke så stort, og derfor blir det færre variasjoner. Midt på sommeren er vår erfaring at sørlendingene helst vil være hjemme, og da setter vi ikke opp noe annet enn de store reisemåelene, forklarer Løkaas Fossum.

Hun sier at de store reisemålene er Mallorca, Kreta, Rhodos og Tyrkia. Dersom etterspørselen blir større kan dem vurdere andre steder, men det er ikke så lett så lenge flyplassen er såppass liten.