Hopp til innhold

– Nye Kristiansand henger i en tynn tråd etter dette

Forhåndsstemmene ble glemt da antall stemmer i folkeavstemningen i Songdalen ble talt opp mandag kveld. Dermed er valgoppslutningen i kommunen nærmere 50 prosent, ikke 37 prosent som ordfører Johnny Greibesland først trodde.

Johnny Greibesland og Harald Furre

Songdalen-ordfører Johnny Greibesland (t.v.) sammen med ordfører Harald Furre i Kristiansand.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Det gjør at ordføreren nå vektlegger resultatet sterkere.

Mandag ble valgoppslutningen i Songdalen omtalt som katastrofalt dårlig, med kun 37,1 prosent. Men det viste seg at forhåndsstemmene ble glemt da kommunen talte opp antall stemmer, og det korrekte tallet var 46,6 prosent. Avisen bsnett.no skrev at ordfører Johnny Greibesland var pinlig berørt da han fikk vite om regnefeilen tirsdag formiddag.

– Det burde ringt noen klokker

– Det er en glipp som har skjedd. Det er bare å beklage at det ikke ble oppdaget. Vi var mange som var det under opptellingen, og det burde ringt noen klokker. Heldigvis oppdaget vi det i formiddag, sier Greibesland, som lover å gjøre det bedre neste gang.

Det var flertall mot sammenslåinger i alle kommunene på Agder som hadde folkeavstemninger mandag.

– K5 i en tynn tråd

Greibesland sier det «nye» tallet nå gjør at folkeavstemningen vektlegges mye høyere.

– For meg endrer det seg mye. Nå har vi en valgdeltakelse på opp mot 50 prosent, og et resultat som er veldig tydelig på nei til sammenslåing, sier ordfører Johnny Greibesland.

– Betyr det at du kommer til å følge rådet fra folket?

– Vel, nå skal vi ha et formannskapsmøte i morgen, og et møte med alle K5-kommunene til fredag. Jeg vil vente med å trekke en endelig konklusjon til da. Men jeg tror nye Kristiansand henger i en tynn tråd etter dette, sier Greibesland.