NRK Meny
Normal

Redningsaksjon i natt: kvinne funnet strandet på øy

Alle nødetater, både til lands og til vanns, var aktive i natt da en kvinne ble meldt savnet etter at hun alene satte ut i båt fra Justvik i Kristiansand.

Laster kart, vennligst vent...

Her kan du se ruten kvinnen tok i natt.

– Vi fikk tips fra bekjente av kvinnen at hun hadde dratt ut i båt, men ikke hadde kommet tilbake, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt.

En stor aksjon med både redningsskøyta, dykkere, brannbåten, røde kors og andre nødetater ble satt i verk for å finne kvinnen klokken 01.07 i natt.

Med miniskjørt i gummibåt

– Vi fant kvinnen kald og forfjamset på Justnesøya utenfor Justvik tre timer etter vi begynte letingen, sier operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt til NRK.

Kvinnen som er 40 år, var ifølge politiet beruset og ikledd svært lite tøy da de fant henne.

– Det var kaldt på kvelden og kvinnen hadde bare på seg et lite skjørt og en topp. I tillegg var det mørkt som i en sekk, så hun kunne ikke se noe, sier Storaker.

Kvinnen ble tatt med til land av nødetatene som tok henne til legevakten for blodprøve i forbindelse med mistanke om promillekjøring.

Liten gummibåt

Det var ingen stor båt kvinnen satt ut ifra Justvik båthavn i.

– Hun kjørte en ni fots gummibåt med en seks hestekrefters motor, sier Storaker.

Han forklarer at det var mangel på bensin og at hun hadde kjørt seg vill i mørket som førte til at 40-åringen strandet på øya.

– Kvinnen hadde bare tatt med tre liter bensin på turen og kom seg dermed ikke hjem igjen, sier operasjonslederen.

Kvinnen var forfjamset og kald, men ellers i god behold og uten skader, forklarer politiet.