NRK Meny
Normal

Reddet bare meter fra fjellveggen

To fritidsbåter ble reddet i siste liten da de var i ferd med på bli slått inn i fjellveggen, på utsiden av Homborsund i Grimstad, søndag ettermiddag.

Redningsaksjon Homborsund, Inge Steensland

De to båtene ble slept til kai i Grimstad etter den dramatiske hendelsen.

Foto: Redningsselskapet / Privat

De to båtene på rundt 20 fot, foretok et slep da de fikk motorhaveri på havstrekningen utenfor Homborside, og var tett oppi fjellveggen da hjelpa kom.

Lykketreff

Redningsskøyta Inge Steensland som vanligvis ligger i Arendal, var tilfeldigvis i Grimstad i forbindelse med båtmessa der, og kom derfor raskt ut til stedet da nødmeldinga kom, forteller skipper ombord, Magnar Oppdal.

Da de kom til stedet, lå båtene bare ti meter fra fjellet, og det var halvannen meter høy sjø i området, opplyser Hovedredningssentralen.

–Ville blitt knust

–Det hadde ikke gått mange minuttene før de hadde blitt slått inn i fjellveggen, og trolig fått knust båten forteller skipperen.

Stedet de drev mot er veldig skummelt, og selv om det ikke var veldig høy sjø, er det snakk om mindre båter som ikke ville ha tålt sammenstøtet.

I tillegg er det vanskelig å komme i land i dette området, som ligger mellom Prestholmen og havnelykta på den åpne havstrekningen.

– I god behold

Det var Redningssentralen på Sola som først fikk nødmeldingen fra de to mennene ombord, og videre varslet redningsskøyta som satte kursen vestover.

– Begge de voksne mennene skal være i god behold etter den dramatiske opplevelsen, og båtene skal ikke ha fått skader, sier Oppdal.

De ble slept til kai i Grimstad av redningsskøyta ved 18-tiden.

.