NRK Meny
Normal

Redder Canal Street

De fire eierne av Canal Street hoster opp 1,5 millioner kroner for å redde festivalen.

Canal Street
Foto: Pål Tegnander / NRK

De fire aksjonærene har nå laget en redningspakke, som innebærer at Aust-Agder fylkeskommune, APL og Arendals Fossekomani gir 250 000 kroner hver.

LES: MILLIONUNDERSKUDD FOR CANAL STREET

Som vi tidligere har omtalt, skal Arendal kommune stille med 750 000 kroner. Dette gjøres ved at kommunen konverterer sitt lån til et tilskudd.

- Viktig å sikre festivalen

Foreløpig regnskapstall viser at Canal Street i år kommer til å gå med 1,7 millioner i underskudd. Nå har eierne laget en tiltakspakke, som formelt skal behandles av eierne.

I Arendal har varaordfører Tormod Vågsnes gått inn for at kommunen stiller med pengene, og da blir det nok flertall for dette. Fylkespolitikerne har heller ikke tatt stilling, men fylkesrådmann Arild Eielsen foreslår at de sier ja i neste møte.

Per Norstrøm

Fylkeskultursjef Per Norstrøm i Aust-Agder.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Fylkeskultursjef Per Norstrøm mener det er viktig å sikre festivalens framtid.

- Vi har sett at Canal Street har slitt litt økonomisk i år. Vi har gått grundig inn og sett på en plan som kan sikre driften ytterligere. Som det har blitt jobbet i høst i Canal Streets indre gemakker - og med den planen som nå er lagt for dagen - gjør at eierne har tro på at økonomien vil være sikret framover. Videre vil det bare bli snakk om den ordinære driftsstøtten, sier Norstrøm.