Reagerer på Start-burger

Fotball og burger på samme meny er uheldig i et samfunn med store fedmeproblemer, mener ernæringsfyrsiolog.

Usunn mat

Koblingen mellom idrett og 'usunn' mat er uheldig, mener enæringsfyrsiolog. (ill.bilde)

Foto: Berit Roald / Scanpix

Ernæringsfysiolog Kirsti Bjerkan reagerer på sponsoravtalen Start har inngått med McDonalds.

LES: Start spiller ball med McDonald's

– Jeg synes det er uheldig at idrett og aktivitet kobles opp mot slike aktører. Vi vet at mange har problemer med overvekt og fedme i dag, og slike avtaler gjør ikke at det blir noe mindre av det, sier hun.

Burger = billigere billett

Ved kjøp av en burgermeny vil kunden få 25 prosent rabatt på en billett til Start-kamp på Sør Arena. Spesielt for barnefamiler kan det være penger å spare ved å legge turen innom McDonald's før kamp.

– Det er mye å tjene på å gjøre det. Og et og annet besøk på McDonald's gjør ingenting, men vi vet at mange har måltidene sine på veien og da vil det ha betydning i forhold til det antall kalorier både barn og voksne får i seg.

– Start har som alle andre et ansvar her. Klubbens aktiviteter for barn og unge er kjempeflottt, men om de frontet noen andre matvarer og mataktører - så hadde det vært mye bedre, sier Bjerkan.

Pengene råder

Hun har forståelse for at de fleste idrettsklubber og -utøvere ikke kan velge og vrake blant sponsorer.

– Jeg forstår Start er av avhengig av sponsorpenger. Jeg vet det er vanskelig å få en sponsoravtale, og det er vel pengene her som har gjort at man har inngått en slik avtale.