Reagerer på Edvardsen-utspill

Rune Edvardsen mener Norge har blitt et kaldere land med ny regjering. – Han tar ikke inn en haug med innvandrere til Sarons Dal selv, sier Frp-politiker.

Ingebjørg Godskesen

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen (Frp) er provosert over utspillene til Sarons Dal-leder Rune Edvardsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I et intervju med Avisen Agder sier Troens Bevis-leder Rune Edvardsen at han mener Norge har blitt kaldere de siste to årene. Bakgrunnen er at han mener regjeringen slipper inn for få flyktninger i landet.

Det provoserer stortingspolitiker Ingebjørg Godskesen (Frp).

– Jeg synes det høres rart ut, for jeg synes det motsatte. Jeg synes Norge alltid har vært et varmt land, men at det har blitt enda varmere nå.

Godskesen ser likheter mellom Frp og Edvardsen

Edvardsen er blant landets mest kjente predikanter, og er i disse dager i gang med kristenstevner i Sarons Dal i Kvinesdal. Edvardsen har i mange år hjulpet med hjelpearbeid i utviklingsland.

Video Rune Edvardsen - korsfarer og fredsmekler

Rune Edvardsen er kjent for sitt engasjement i utviklingsland.

Foto: Jan Jørg Tomstad/NRK

Godskesen mener Frp og Edvardsen har mer til felles enn han kanskje tror selv.

– Fremskrittspartiet og regjeringen ønsker å ha mindre innvandrere til Norge, og heller hjelpe de der de er. Så vi oppfører oss egentlig sånn som han gjør med hans organisasjon.

Hun utdyper:

– Jeg har ikke sett at han har tatt inn en haug med innvandrere til Sarons Dal. Jeg ser at han jobber i de landene det gjelder, og hjelper de med det de trenger, og det har jeg igrunn alltid beundret han for. Så den politikken Frp fører er egentlig den politikken han selv jobber frem.

Så du forstår ikke utspillet hans?

– Nei, det forstår jeg ikke i det hele tatt.

– Vi kunne tatt imot alle

Edvardsen sier til NRK at regjeringen kunne gjort mye mer.

– Vi har syv milliarder, men det er noen få som bestemmer. Jeg synes det er smålig å ha debatt om hvor mange flyktninger vi skal ta inn, jeg synes vi kunne tatt imot alle. Men her tar vi avstand til de som trenger det, og til alt som er fremmed, sier Edvardsen.

Rune Edvardsen

Troens Bevis-leder Rune Edvardsen mener Norge kunne gjort mye mer for å hjelpe flyktninger.

Foto: NRK

Godskesen er uenig.

– Jeg synes ikke vi tar avstand til de som trenger det. De som trenger det pleier å få lov å komme til Norge. De som ikke får lov til å komme til Norge det er de som kommer på ulovlig grunnlag, og de ønsker vi ikke å ha i landet. Det er det ikke bare regjeringa som mener, det tror jeg gjelder mesteparten av det norske folk.

Edvardsen fikk mye pepper da han i 2013 gikk ut og uttalte at han støttet Arbeiderpartiet. På grunn av motstand fra egne, vurderte han sin egen stilling. Det var en feig handling, mener han den dag i dag. Edvardsen fremhever nå at han fortsatt stemmer Arbeiderpartiet.

Heller ikke det forstår Godskesen.

– Det er fritt for alle og enhver å støtte det partiet de vil. Nå forstår jeg ikke akkurat hvorfor han som kristen leder støtter Arbeiderpartiet. Jeg hadde heller trodd han hadde gått ut og støtta KrF, og kanskje både Frp og Høyre.