Hopp til innhold

Razzia mot prostitusjonsmiljø i Kristiansand

Politiet har gjennomført razzia mot en bolig på Grim i Kristiansand etter melding om vold og trusler i et prostitusjonsmiljø.

Politiet har gjennomført razzia mot en bolig på Grim i Kristiansand etter melding om vold og trusler i et prostitusjonsmiljø.

NETT-TV: Politiet har nylig aksjonert mot denne boligen på Grim like nord for Kristiansand sentrum. Ifølge politiet skjedde aksjonen etter melding om vold og trusler.

KRISTIANSAND: – Jeg kan bekrefte at politiet har gjennomført aksjon på den aktuelle adressen, sier politispesialist Hogne Teigland til NRK Sørlandet.

Da politiet aksjonerte mot boligen, ble det avdekket at flere nigerianske prostituerte hadde tilhold i andreetasjen i huset.

Undersøker omgang av sexsalg

– Vi har fått kjennskap til at det foregår prostitusjon på en adresse i Kristiansand og etterforsker dette miljøet for å finne ut omfanget av saken. Slik saken fremstår nå, ser det ikke ut til å dreie seg om et stort miljø, sier politijurist Jørgen Henriksen til NRK.

Ifølge politiet ble razziaen mot boligen gjennomført etter melding om vold og trusler på stedet.

– Den opprinnelige meldingen til politiet gjaldt en bekymring knyttet til vold og trusler. Men politiets etterforskning tyder på at denne bekymringsmeldingen ikke er direkte knyttet opp mot selve prostitusjonsvirksomheten, sier Henriksen.

Flere personer avhørt

Ingen er så langt siktet i saken, men politiet har gjennomført flere avhør. Både nigerianske prostituerte samt naboer skal ha avgitt forklaring til politiet.

Politiet etterforsker nå saken ved avsnittet for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt. Foreløpig er politiet sparsommelige med opplysninger.

Razzia

POLITIRAZZIA: Politiet har nylig aksjonert mot denne boligen på Grim like nord for Kristiansand sentrum. Ifølge politiet skjedde aksjonen etter melding om vold og trusler.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Undersøker menneskehandel

Politiadvokat Jørgen Henriksen sier at det foreløpig ikke er mistanke om at de nigerianske kvinnene er utsatt for menneskehandel.

– Slik saken fremstår for politiet nå, er det ingenting som tyder på at kvinnene er utsatt for tvang eller at de er offer for menneskehandel. Men dette er selvsagt noe som blir sjekket i alle slike saker, sier Henriksen.

NRK har forsøkt å få tak i huseieren uten å lykkes med dette.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 05 0,54 kr
Dyrest kl. 09 0,62 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,2 kr 25 min.
  • Dusje 2,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %