NRK Meny
Normal

Ravnaas åpner for naturgress

Ravnaas åpner nå for at Sør Arena kan beholde naturgresset - hvis det får bli brukt hyppigere enn i dag.

Ernst Ravnaas
Foto: NRK

– Jeg har hele tiden ment at Sør Arena er en stadion for hele Sørlandet. Da må flere få bruke den. Da må vi vurdere kunstgress, sier den nye eieren Ernst Ravnaas.

Den siste tiden har Ravnaas vært i møter med ledelsen i Start. Han har blitt oppdatert på status i klubben som han i fjor måtte forlate.

– Jeg har vært inne i en fase hvor jeg har blitt oppdatert på situasjonen i klubben. Jeg har fått vite hvordan de sentrale folkene ser for seg veien videre, sier Ravnaas.

– Naturgress tåler overraskende mye

Ravnaas er opptatt av at flest mulig skal få bruke anlegget.

– Jeg flagget hele tiden for kunstgress på Sør Arena. Den koster 270 millioner kroner og burde vært utnyttet mye bedre, men dette er en avvegning opp mot toppfotballen. Jeg har fått mange innspill på at dagens gressteknologi gjør at naturgress kan utnyttes mer enn man skulle tro. Vi tar en grundig utredning for endelig konklusjon tas. Det blir uansett ikke kunstgress i år, sier Ravnaas.

– Skal stå på egne ben

Når det gjelder Start så sier Ravnaas at klubben skal kutte lønninger og antall ansatte. Klubben skal få et mer beskjedent budsjett.

– Klubben skal få mer stabile økonomiske vilkår. Vi skal ikke måtte gå rundt til rike onkler etter penger hele tiden. Optimismen har vært større enn resultatene. Nå må vi drive med et nøktern budsjett og kutte spillerlønningene drastisk. Per idag er ikke inntektene stor nok til å dekke kostnadene, sier Ravnaas.