NRK Meny
Normal

Vil hjelpe fattig håndballklubb

Kommunalutvalget i Kristiansand vil hjelpe Våg Håndballklubb og Vipers Topphåndball med den dårlige økonomien.

Ingunn Birkeland, Vipers Kristiansand

Ingunn Birkeland scorer for Vipers. Men godt spill og mange seire hjelper ikke på en skadeskutt økonomi. (arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

Våg Håndballklubb og Vipers Topphåndball får trolig låne en million kroner av Kristiansand kommune. I kommunalutvalget var det i formiddag et knappest mulig flertall, fire mot tre stemmer, for å hjelpe klubben som sliter med dårlig økonomi.

Kristiansand Høyres Inger Skeie Hansen var blant dem som stemte nei.

– Vi har sett andre situasjoner som da Donn gikk konkurs. Selvfølgelig vil vi gjerne hjelpe til, men vi har ansvar for flere. Det er litt farlig hvis det blir slik at vi kan bare gå til kommunen så hjelper de oss, sier hun.

Høyre-ordføreren positiv

Per Sigurd Sørensen

Sørensen tar penger fra skral kommunekasse.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Skeie Hansens partikollega, ordfører Per Sigurd Sørensen, snakket tidligere i dag varmt for millionlånet.

– Jeg tror det er viktig at vi nå bidrar og gir hjelp og støtte til hovedserieklubben som Vipers nå er blitt og hjelper dem over kneika de står overfor, sier Sørensen.

Kommunen har tidligere bidratt når Start har slitt, men politikerne har stort sett vært tilbakeholdne med å tre støttende til når idrettsklubber har kommet i økonomisk trøbbel.

I dag vil altså ordfører Per Sigurd Sørensen gjør et unntak. I høst var det ingen hjelp å få da Donn Toppfotball gikk konkurs.

Fotballspiller ser rødt

Gro Ingvardsen

Bra at også jenteidretten tilgodeses, men flest jenter spiller fotball, sier en skuffet Ingvardsen.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Og ordførerens forslag får tidligere Donn-Kaptein Gro Ingvardsen til å se rødt.

– Jeg synes det er bra at de hjelper Vipers - og det er på tide at de gjør likedan for oss jenter i idretten som de har gjort for Start-guttene.

– Men det er utrolig skuffende og jeg blir rett og slett forbanna over at de plutselig nå har snudd på flisa og vil hjelpe dem - når de ikke gadd å hjelpe oss, sier Ingvardsen.

Hun mener dette er et elendig signal til alle jentene som vil spille fotball og ikke håndball.

– Fotball er den største jente-idretten i Norge, og nå sender poltikerne ut et ufattelig dårlig signal ut til jenter som vil spille fotball - spesielt her i Kristiansand, sier Ingvardsen.

– Vipers viktig for alle

Ordføreren vil ikke spytte penger i enhver tom klubbkassa, men når Vipers sliter mes mye gjeld er han villig til å se mer pragmatisk på saken.

– Vi skal ikke være en kommune som gir bidrag til idrettsklubber som er kommet i økonomisk uføre, men når Vipers nå er på elitenivå og har orden og system på alt de holder på med - så er det viktig for byen, det er viktig for klubben, det er viktig for fremtiden og det er viktig for Aquarama som skal være hovedarenaen for eliteseriehåndball, sier Sørensen.

Saken skal endelig behandles i bystyret.