Raser mot klubben

Debattene raser på Start-supporternes nettforum, etter at det ble kjent at klubben selger spissen David Nielsen.

Menigheden
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

30-åringen har blitt enig med danske Odense om en treårs-kontrakt.

På supporternes nettforum slaktes klubbledelsen av fortvilte supportere som nå frykter at Start vil rykke ned.

Mange krever at trener Stig Inge Bjørnebye må gå.

 

Sunnhetstegn

Pressetalsmann for Menigheden, Rolf Eivind Berntsen, sier han forstår at mange er skuffet fordi at en av lagets mest populære spillere forlater klubben.

- Stemningen er selvfølgelig litt trykket. Alle er lei seg for at David drar, sier Berntsen.

Likevel påpeker han at Menigheden står i ryggen på trener Stig Inge Bjørnebye og klubbledelsen, og mener de kraftige reaksjonene kan være et sunnhetstegn.

- Jeg er glad for at det kommer reaksjoner. Det viser at folk bryr seg om de endringene som skjer i klubben. Folk er ikke likegyldige til at spillere forsvinner, og det er en positiv sak i så måte.

 

Tynner ut spillerstallen

Den siste tiden har Start kvittet seg med flere profilerte spillere, deriblant Marius Johnsen, Alex Valencia og Stefan Bärlin.

Det har satt sinnene i kok hos mange Start-supportere.

På nettforumet til Menigheden og debattforumet til Fædrelandsvennen har det i lengre tid florert med innlegg fra sinte sørlendinger.

At "Kong David", som Nielsen kalles, også forlater Sørlandet ble den berømmelige dråpen i et allerede fullt beger for mange.

Til tross for at Start er med i bunnstriden på tabellen har Menigheden tillit til at Bjørnebye skal ta laget opp av sumpen.

- Menigheden er ikke i posisjon til å dømme Stig Inge. Det er et stort sportslig apparat i klubben, og vi må tro at hans overordnede vet hva de holder på med. De har et bedre grunnlag til å bedømme dette, sier Berntsen.

- Er Start i Tippeligaen neste år?

- Selvfølgelig, svarer Berntsen kontant.